Skolen nekter Amalie Iuel (21) å delta på innendørs-VM

Må fokusere på skolekonkurranser.

SATSER PÅ EM OG OL: Ettersom Amalie Iuel ikke får delta på innendørs-VM i mars, satser hun på EM og OL senere i år. Foto: NTB Scanpix
SATSER PÅ EM OG OL: Ettersom Amalie Iuel ikke får delta på innendørs-VM i mars, satser hun på EM og OL senere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Friidrettsutøveren Amalie Iuel (21) har så langt i år satt norsk rekord på 400 meter innendørs to ganger. Men når innendørs-VM går av stabelen i Portland, USA i mars, blir det uten den norske rekordjenta.

Iuel har fått et friidrettsstipend på et universitet i USA, og treneren ønsker at 21-åringen skal fokusere på skolekonkurranser.

- Det stemmer at jeg dessverre ikke kan delta i VM dette året. Treneren min på universitetet vil at vi skal fokusere på collegesesongen først, og deretter delta i «postseason» etter NCAA (universitetsmesterskapet) utendørs i juli, sier Iuel til Aftenposten.

Håper å klare OL-kravet Til tross for at ungjenta må stå over årets innendørs-VM, er det nok av konkurranser å vise seg fram på i sommer, med både EM og OL. Norge har skjerpa OL-kravene, men selv om det blir tøft håper Iuel at hun vil kvalifisere seg.

- Det blir litt tøffere enn jeg først hadde trodd, men jeg håper likevel at med forbedring av teknikk og fart, at jeg kan klare det nye kravet, sier Iuel til avisa.

Hun håper også at hun med sin nye pers på 400 meter flatt innendørs, kan forbedre tiden sin på langhekken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer