SATSER PÅ EM OG OL: Ettersom Amalie Iuel ikke får delta på innendørs-VM i mars, satser hun på EM og OL senere i år. Foto: NTB Scanpix
SATSER PÅ EM OG OL: Ettersom Amalie Iuel ikke får delta på innendørs-VM i mars, satser hun på EM og OL senere i år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skolen nekter Amalie Iuel (21) å delta på innendørs-VM

Må fokusere på skolekonkurranser.

(Dagbladet): Friidrettsutøveren Amalie Iuel (21) har så langt i år satt norsk rekord på 400 meter innendørs to ganger. Men når innendørs-VM går av stabelen i Portland, USA i mars, blir det uten den norske rekordjenta.

Iuel har fått et friidrettsstipend på et universitet i USA, og treneren ønsker at 21-åringen skal fokusere på skolekonkurranser.

- Det stemmer at jeg dessverre ikke kan delta i VM dette året. Treneren min på universitetet vil at vi skal fokusere på collegesesongen først, og deretter delta i «postseason» etter NCAA (universitetsmesterskapet) utendørs i juli, sier Iuel til Aftenposten.

Håper å klare OL-kravet Til tross for at ungjenta må stå over årets innendørs-VM, er det nok av konkurranser å vise seg fram på i sommer, med både EM og OL. Norge har skjerpa OL-kravene, men selv om det blir tøft håper Iuel at hun vil kvalifisere seg.

- Det blir litt tøffere enn jeg først hadde trodd, men jeg håper likevel at med forbedring av teknikk og fart, at jeg kan klare det nye kravet, sier Iuel til avisa.

Hun håper også at hun med sin nye pers på 400 meter flatt innendørs, kan forbedre tiden sin på langhekken.

Den første konkurransen hun får prøvd på forbedring av tid, blir 18. mars i California, hvor hun planlegger å løpe både 400 meter hekk og 400 meter flatt.

Var dansk statsborger I fjor sommer ble Iuel norsk statsborger, da hun tidligere hadde konkurrert for Danmark.

To uker etter at hun byttet statsborgerskap debuterte hun med det norske flagget på brystet under U23-EM, hvor hun til slutt endte på femteplass.

Da Iuel debuterte på seniornivå under VM i august, gikk det ikke like bra. 21-åringen snublet i den første hekken, og løpet var ødelagt.