Du leser nå Dagbladet Pluss

Olav Lundanes:

- Skolen ødelegger orientering

Olav Lundanes er en av Norges mestvinnende utøvere. Kommende uke kjemper han om nye VM-gull.

VM-KONGE: Olav Lundanes har åtte VM-gull. I Østfold har han mål om tre til. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VM-KONGE: Olav Lundanes har åtte VM-gull. I Østfold har han mål om tre til. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

- Det er dessverre mange som har fått dårlige opplevelser med orientering i gymmen på skolen, på grunn av dårlige opplegg fra lærernes side.

Det sier verdens beste orienteringsløper, Olav Lundanes. Ålesunderen har åtte VM-gull fra tidligere, og mellom 13-18. august får han oppleve sitt andre verdensmesterskap på hjemmebane. Den enorme suksessen til tross, Lundanes har aldri fått mye anerkjennelse i Norge.

Han mener folk flest har et negativt inntrykk av idretten, men i løpet av VM-uka håper han orientering kan få nye tilhengere. Han vil i alle fall gjøre sitt for å gi nordmenn noe å juble for.

Føler presset

Dagbladet møter Lundanes på Vestre Kjærnes Gård, i skogen utenfor Moss. Stedet er mest kjent som innspillingslokale for TV 2-serien «Hver gang vi møtes», men nå er det orienteringslandslaget som gården som oppladningssted før VM. De er akkurat ferdig med en treningsøkt i skogen, hvor Lundanes traff på en elg. De droppet diskusjonen om hvem som er den egentlige kongen av skogen, men Lundanes er klar til å erobre VM-området om få dager.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.