Skolerett for Eggen

Daniel Braaten scorer mål på bestilling for RBK. Etter to mål i Molde ble det likevel en kjapp skoletime med gamlefar Nils Arne Eggen mellom intervjuene.

MOLDE (Dagbladet): -  Du må itj gjørra sånn med ballen i beina og mann i ryggen, men sånn, så Roar får to alternative løpsmuligheter når han kommer bakfra, messet Eggen.

Og markerte på typisk vis hva han mente. Rolige Braaten smilte og besvarte Eggen med et nikk og fikk selvsagt gratulasjoner fra ekstreneren.

KAMPFAKTA

Tippeligaen
Molde- RBK 1- 3 (1- 1) Stadion: Molde stadion Tilskuere: 9142 Mål: 0- 1 Daniel Braaten (14), 1- 1 Tommy Eide Møster (19), 1- 2 Vidar Riseth (84), 1- 3 Braaten (89). Dommer: Roy Helge Olsen, Våg. Gult kort: Petter Rudi, Molde, Jan Gunnar Solli, Daniel Braaten.

-  Daniel har et eksepsjonelt rykk som jeg ikke kan huske å ha sett fra noen norske fotballspillere før. Men han har fortsatt mye å gå på i forhold til ferdigheter. I RBK-har vi ingen spådommer om fremtida, men skal vise hva vi duger til gjennom prestasjoner. Derfor er det uråd å si hva en spiller som Daniel Braaten kan utrette i Champions League, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Braatens heltestatus blant bortskjemte trøndere ble skapt i et magisk øyeblikk i Israel tirsdag kveld. I går var det hverdagen med lokaloppgjøret mot Molde. For Braaten var det slett ingen problemer å motivere seg.

-  Godt å få tillit fra start. Jeg har vel levert en bra søknad om å få flere sjanser i startelleveren, men det får andre vurdere. Jeg trives med å score i Molde også, sier Braaten.

Parkerte

Han gjorde det senest i fjor han i Skeid-drakta sendte Molde ut av cupen. I går var han ikke like dominerende, men det er ikke nødvendig på et godt fotballag som RBK. To ganger parkerte han Molde-forsvaret.

1-0 scoringen på kampens første RBK-sjanse. 3-1 scoringen da Molde forsøkte å utligne RBKs ledelse i sluttminuttene.

-  Oppstyret etter kampene i Israel har ikke påvirket meg. Det har vært mer styr enn ellers rundt min person, men det er jo dere som lager det. Jeg bare forsøker å spille best mulig fotball, sier Braaten beskjedent.

Hans uttalelser står til troende der han tar slurker av vannflaska og må gjennom en lang intervjurunde.

Full av lovord

-  Jeg er blitt godt mottat i RBK-leieren og trener hardt for å bli bedre. Scoringene var fine de, men jeg kunne vel egentlig ha hatt et par til om jeg hadde gjort de riktige valgene, sier Braaten selvkritisk.

Muligens er livet på benken nå over for Braaten. Trener Ola By Rise er full av lovord:

-  Han spilte seg i alle fall ikke ut av laget med kampen i dag. Med den fokusen som har vært på han de siste dagene, var jeg redd for en reaksjon, sier Ola Bye Riise.

Han var glad for to ting i går:

-  Poengene i denne bortekampen og at vi får to uker uten seriekamper. Det så ut som vi trengte første omgang for å få Champions League ut av hodet.

OPPMERKSOMHET: Rosenborgs hotteste spiller for tida, Daniel Braaten, fikk den oppmerksomheten statusen krever fra Molde-spillerne Kai Røberg (t.v) og Trond Strande (bak).