Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skolerett for framtida

Slik så det ut da Åge Hareide tok et oppgjør med alt som gikk galt mot Deportivo. Nå hersker ydmykheten i Rosenborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TORRE DE HÉRCULES (Dagbladet): Tonen var stram, men saklig. Men Åge Hareide følte han måtte renske lufta med en gang. Med bare et «halvt lag» på banen, som han selv uttalte det i går, tok han først for seg hele troppen. Deretter fortsatte han med veteranene Frode Johnsen, Harald Brattbakk og Christer Basma.

- Det var ikke noen oppvask. Ikke noe krisemøte. Men det viktigste nå er å få snakket med alle spillerne om det som gikk galt. Vi sviktet på ferdigheter vi vanligvis har. Alle må snakke sammen. Finne ut hva som gikk galt. Slik at det ikke skjer igjen, sier Hareide til Dagbladet.

Motivert

For de uvanlig svake prestasjonene til sentrale støttespillere var det som knekket RBK. Og i samtalene i løpet av treningen fant Hareide bare noen av svarene på hva som gikk galt.

- Jeg har fått ulike signaler. Og spillerne har ulike opplevelser av det de ikke mestret. Det viktigste er at vi finner ut av hva vi må endre sammen. Målet er å være med over vinteren i UEFA-cupen. Og da kan vi ikke oppleve det samme som skjedde her nede en gang til.

Hareide ramser opp et knippe ting RBK må forbedre før UEFA-cupen braker løs.

- Vi må jobbe videre med å forbedre elementære ting som pasningsspill, bevegelse og mottak. Og på lang sikt tror jeg det bare er matching, skikkelig internasjonal matching, som skal til for at vi kvalifiserer oss neste år. Vi skal komme gjennom tredje runde i UEFA-cupen, slik at vi forbedrer rankingen vår.

Kortsiktig vil Hareide jobbe med det som sitter mellom ørene.

- Jeg tror også vi må være bedre mentalt forberedt enn det vi var til kampen mot Deportivo. Det var for mange høye skuldrer utpå der. Slik kan det ikke være.

- Vil du bruke idrettspsykolog?

- Nei, det er uaktuelt. Det finnes andre måter å jobbe med det mentale på.

Uenig

Spillerne var lettere sjokkert over å høre det Hareide hadde sagt til pressen etter kampen.

- Jeg er uenig med Åge i at vi bare spilte med halvt lag, sier Frode Johnsen.

Men:

- Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke presterte så bra som jeg burde. Jeg er ikke i min beste form. Jeg har slitt litt de siste kampene. Særlig med mottakene. Det sklir ikke like lett som tidligere i sesongen, innrømmer Johnsen.

Christer Basma avdramatiserer praten med Hareide.

- Men jeg synes det er hyggelig å bli regnet som en av veteranene som Åge stoler på og synes det er viktig å ha med i slike prosesser, sier Basma til Dagbladet.

- Det er slik fotball-livet er. Det nytter ikke å finne på unnskyldninger for å gjøre en dårlig kamp. Man må bare jobbe videre med de samme tingene. Til slutt løsner det.

BLODIG ALVOR: Åge Hareide la ingenting i mellom da han evaluerte spillerne sine. Han var hard, men rettferdig. Og alle fikk sitt. Uten at det gikk over streken.