Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skomysteriet nesten løst på Gardermoen

Hareide måtte stoppe spøkefuglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLIGHT SK 7104/GARDERMOEN (Dagbladet.no): Rett før flyavgang fra Aten i dag, oppdaget landslagsfersking Petter Vaagan Moen at han manglet en sko.

Han hadde luftet føttene mens han slappet av utenfor gate B13 på flyplassen i Aten. Da Brann-vingen skulle gå om bord i flyet til Oslo, var den ene brune skinnskoen borte.

Han var ikke i tvil om at noen hadde spilt ham et puss.

- Alltid skal det gå ut over oss snille og greie, beklaget han seg.

- Har du noen mistenkte?

- Ja, svarte Vaagan Moen bestemt til Dagbladet.no.

Lattermild duo

Og vel oppe i lufta ble nok mistanken styrket både for Vaagan Moen og de som satt nærmest ham i charterflyet som fraktet oss hjem fra Aten i dag.

Med jevne mellomrom hørtes nemlig høye skratt fra setene til Erik Hagen og Steffen Iversen, som satt rett bak offeret for skorøveriet.

Og ikke lenge etter takeoff var Steffen framme hos purser Reidun McDowall og overrakte et A4-ark, og pekte og forklarte.

«Drillo og Løken mistenkes»

McDowall måtte gjøre noen språklige endringer (se blå skrift på bildet). Deretter ble følgende melding lest opp over flyets høytaleranlegg:

«Det har blitt funnet en sko, så hvis noen mangler en, kan de ta kontakt ned en av oss i besetningen. Skoen er brun, og meget spesiell. Vi har forhørt oss litt, og funnet ut at den lå i sekken til Per Angell Berntsen (TV 2-reporter, journ. anm.).

Ved videre forespørsel mistenkes for øvrig Drillo og Karl Petter Løken, alias Starsky og Hutch, for å stå bak planen.

NB! ULF»

Når det gjelder dette «Ulf», er det en fellesnevner for det meste av humoren til radarparet Iversen/Panzer om dagen. De slenger på -ulf bak de fleste ord eller navn, og finner det ustyrtelig morsomt.

Meldingen ble mottatt av latter fra hele flyet, kanskje med unntak av Petter Vaagan Moen. Steffen Iversen fikk noen «high fives» på seteraden bak ham.

- Ingen kommentar

Steffen ville for øvrig ikke kommentere skoens forsvinningsnummer overfor Dagbladet.no.

- Arket taler for seg. Utover det har jeg ingen kommentar, gliser Iversen.

Vaagan Moen henvedte seg til besetningen om bord, men de hadde ikke fått skoen hans. Dermed måtte han gå av flyet fortsatt med bare én sko.

Og nå begynte tålmodigheten til hedmarkingen å ta slutt. Han nektet å gå inn i ankomsthallen med en sko.

Da måtte landslagssjef Åge Hareide gripe inn, og se til at spøkefuglene leverte tilbake skoen.

Vel inne i begge skoene og ankomsthallen på Gardermoen, visste Vaagan Moen fortsatt ikke hvem som var den egentlige skotyven.

- Jeg har ikke peiling. Men det er «no hard feelings». Alt er i orden nå, sier Brann-spilleren før han haster videre mot flyet til Bergen.

LEST OPP: SAS-purser Reidun McDowall leste opp denne meldingen, signert Steffen Iversen og Erik Hagen - alias «Ulf».
MANGLET EN SKO: Slik gikk Petter Vaagan Moen på flyplassen i Aten, og først lenge etter landing i Oslo fikk han skoen tilbake.
SKØYERE: Erik Hagen og Steffen Iversen tuller mye på landslagssamlingene.