Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skopusseren som vil bli fotballstjerne

LEEDS (Dagbladet): Tommy Knarvik (19) er ikke som andre norske fotballproffer. 16 år gammel pusset han fotballstøvlene til Leeds-stjernene på Elland Road. I dag er han profesjonell fotballspiller på A-laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvem er dere? spør en brysk vakt på Elland Road, i det Dagbladet kjører inn og skal parkere foran hovedinngangen på stadion.

- Tommy Knarvik? Å, dere har en avtale med mr. Knarvik, sier vaktmannen langt mer vennlig.

Et par minutter seinere dukker Tommy opp. Ikke alene, men sammen med kjæresten Renate Molbek (17) fra Bergen. Tydelig forelsket.

Godt valg

På Sotra utenfor Bergen er nok Tommy Knarvik kjendis. Som norsk fotballspiller i Premier League er det et stykke fram til Solskjær-klassen. Men unggutten som ble oppdaget under en guttelandslagskamp på Irland, er utvilsomt et av de største fotballtalentene fra Norge. Og i Leeds spås han en stor framtid.

- Det er kjekt! Jeg har fått fanpost fra Tyskland, Sveits, Ungarn, England og Norge. Det er klart at det er morsomt, sier Tommy, mens han holder kjæresten Renate i hånda.

Norske fotball-ledere har advart unggutter mot å reise ut for tidlig?

- Jeg føler at jeg har gjort det rette. Både fotballmessig og sosialt er Leeds helt topp. Miljøet er veldig bra og atmosfæren i klubben er blitt litt lettere etter at George Graham reiste til Tottenham. David O'Leary er flink til å gi oss unge sjansen, sier Tommy.

- Etter at jeg ble tatt opp i A-stallen, og for noen uker siden debuterte i en FA-cupkamp, føler jeg nå at A-laget er innenfor rekkevidde, sier midtbanespilleren .

Eminent teknikk har alltid vært Sotraguttens varemerke. Men det siste året har han lagt på seg flere kilo med muskler, noe som ifølge ham selv vil tilføre viktige krigeregenskaper.

Ambisjoner

19-åringen har gått den harde veien og vet hva som kreves for å få suksess.

- Jeg verken røyker eller drikker alkohol. Derimot trener jeg mye og vil utvikle meg videre som fotballspiller.

- Var det pengene som fikk deg til å takke ja til Leeds United som 16-åring?

- Nei! Eneste grunnen var mulighetene til å utvikle meg som fotballspiller, sier gutten som nå først vil etablere seg fast i førsteoppstillinga til Leeds og deretter håpe på en telefon fra landslagssjef Nils Johan Semb.