Skotsk avis lagde dukke av Deila

Slaktes før skjebnekamp.

PRESSET: Det er mye press på Celtic-manager Ronny Deila før returkampen i Champions League-kvalifiseringen. Og tidligere klubbprofiler mener Deila lar seg styre av andre i klubben. Det har The Sun valgt å illustrere på denne måten. Foto: NTB Scanpix / faksimile: The Sun
PRESSET: Det er mye press på Celtic-manager Ronny Deila før returkampen i Champions League-kvalifiseringen. Og tidligere klubbprofiler mener Deila lar seg styre av andre i klubben. Det har The Sun valgt å illustrere på denne måten. Foto: NTB Scanpix / faksimile: The SunVis mer

EDINBURGH (Dagbladet): Celtic-manager Ronny Deila er presset før returkampen mot Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen. Skottene må hente opp 4-1 fra det første oppgjøret i Polen i forrige uke.

Og det er få gladnyheter for Deila som pryder avishyllene i den skotske hovedstaden.

Nærmest samtlige av de store avisene skriver i dag om den tidligere Celtic-profilen Frank McAvennie (54) som slakter Deilas sesongstart og mener nordmannen styres som ei dukke.

«Deila må være sterk. Jeg frykter han er en puppet (dukke)» sier McAvennie til skotske The Sun, som for anledningen også har laget en illustrasjon som viser Ronny Deila bli styrt av tråder som på et dukketeater.

Daily Star of Scotland siterer McAvennie på at Deila har gjort sitt i Celtic og mener nordmannen ikke er riktig mann for jobben.

DAILY STAR: Tabloiden vier en dobbelside til McAvennie som kritiserer Ronny Deila.
DAILY STAR: Tabloiden vier en dobbelside til McAvennie som kritiserer Ronny Deila. Vis mer

- Jeg har hørt det er uro internt, og at mange kan forlate klubben. Å vinne ligaen er heller ikke nok for fansen. Det er ikke meningen å være respektløs mot Deila, men ingen vet hvem han er, sier McAvennie, som spilte i Celtic på 1980- og 90-tallet.

Får treningsros Til tross for mye kritikk i to av de største tabloidene, får Deila også støtte av Celtic-kaptein Scott Brown. I både Daily Record og The Scotsman vies stor plass til et intervju med Brown.

Deila får ros for jobben han har gjort på treningsfeltet.

-  Det han har gjort på treningsfeltet er helt utrolig, sier Brown til Daily Record.

- Han (Deila) har fokusert på fotball og hvordan vi kan angripe svakheter. Vi har sett på video av andre lag og hvordan vi kan bryte ned andre. Uansett hvilken spiller du spør i garderoben, vil han svare at han har hatt en fin sesongoppkjøring, sier Celtic-kapteinen.

Brown må derimot stå over morgendagens kamp grunnet skade.

- Trenger tid Celtic fikk mye kritikk etter 4-1-tapet i Polen forrige onsdag og fansen har ikke fått sett store forsterkninger komme inn Celtic Park i sommer.

THE SCOTSMAN: Celtic-kaptein Scott Brown støtter manageren.
THE SCOTSMAN: Celtic-kaptein Scott Brown støtter manageren. Vis mer

- Manageren har bare vært her i fire-fem uker og da er det vanskelig for ham å finne spillere. Han visste ikke at han skulle bli Celtic-manager på slutten av forrige sesongen og han trenger å speide på spillere. Det er tøft for ham, sier Brown.

Returkampen i morgen spilles på rugbybanen Murrayfield utenfor Edinburgh. Dette fordi Celtic Park i Glasgow er blitt brukt under Commonwealth Games som ble avsluttet i helga. Det er ventet rundt 65 000 tilskuere til kampen.

Både Celtic-manager Ronny Deila og Legia-manager Henning Berg møter pressen tirsdag kveld. Dagbladet kommer med flere reaksjoner fra Skottland.

DAILY RECORD: Celtic-manager Deila får ros for arbeidet på treningsfeltet i Daily Record.
DAILY RECORD: Celtic-manager Deila får ros for arbeidet på treningsfeltet i Daily Record. Vis mer