Skotsk dommer ble tatt i løgn - nå slutter han

Dougie McDonald startet bråket i Skottland.

LEGGER OPP: Dommer Dougie McDonald var mannen som på mange måter startet det skotske dommerbråket. Søndag kveld annonserte han at han legger opp som toppdommer. Her gir han Georgios Samaras det gule kortet i en kamp mot Motherwell. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
LEGGER OPP: Dommer Dougie McDonald var mannen som på mange måter startet det skotske dommerbråket. Søndag kveld annonserte han at han legger opp som toppdommer. Her gir han Georgios Samaras det gule kortet i en kamp mot Motherwell. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dommeren som står i sentrum av dommerkrisen i Skottland, Dougie McDonald, la søndag karrieren på hylla.

McDonald vakte oppsikt da han ombestemte seg etter tildelingen av et straffespark til Celtic mot Dundee United forrige måned. Senere innrømmet han å ha løyet om grunnen for avgjørelsen, og han har derfor nærmest vært presset til å gi seg som dommer.

Avgjørelsen om å legge opp kom etter helgens streik i Skottland, hvor dommerne nektet å dømme på grunn av økende kritikk mot dommerstanden.

- Det er med beklagelse jeg har bestemt meg for å trekke meg fra min rolle som toppdommer med umiddelbar virkning, uttalte McDonald, og la til at han støtter kollegenes streik.

- Mine kolleger valgte riktig å trekke seg fra helgens kamper som en respons på måten de er blitt behandlet på og, etter min mening, den manglende støtten de har fått fra Skottlands fotballforbund de siste årene.

McDonald håper hans avgjørelse vil sette strek under hans rolle i konflikten og rette oppmerksomheten mot å behandle dommerne riktig.

- Nå er det på tide at skotsk fotball går videre. Dette gjør at ved eventuelle framtidige streiker, som trolig er uunngåelige, vil medieoppmerksomheten rettes mot dem som er med på å hakke på dommerne og dem som godtar det, sa McDonald med en tydelig pekefinger til forbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer