Skotsk jubel

Det var begravelsesstemning i England etter at Brasil ødela VM-håpet fredag. Men skottene frydet seg over naboens nederlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hos fortvilte engelskmenn lot ikke reaksjonene vente på seg etter at England nok en gang mislyktes i å klå Brasil i et VM-sluttspill. Kampen var den største for England på 12 år - siden semifinaletapet for Tyskland i 1990-VM - og dermed ble også skuffelsen enorm.

- Det er en tragedie. Det finnes ikke noe annet ord for det, sa den 19-årige studenten Rebecca Langfield mens hun tørket tårene som rant nedover et ansikt malt i nasjonalfargene.

1-2-nederlaget for Brasil var tungt å svelge. -Jeg trodde virkelig vi kunne slå dem og vinne VM, snufset hun.

Bygningsarbeideren Don Jacobs tok enda hardere i. -Verden har akkurat rast sammen. Vi var bare ikke gode nok, innså 26-åringen.

Over hele landet var gatene folketomme. Tiden så ut til å stå stille i snaut to timer. Det røde og hvite St. Georges-korset prydet bygninger og biler. Skolene lokket med innleide storskjermer og inviterte elevene til å komme tidligere for å spise frokost og følge oppgjøret.

Over 12.000 mennesker hadde samlet seg foran en storskjerm på Trafalgar Square, og på pubene satt folk som sild i tønne og koste seg med en eller flere morgenpils.

Da Michael Owen sendte England i ledelsen i det 23. minutt eksploderte hele nasjonen i gledesrus. Men stemningen dabbet kjapt av da Brasil utlignet og senere gikk opp i ledelsen. Mens engelskmennene deppet var det derimot en helt annen stemning litt lenger nord. Ivrige skotter heiet på Brasil og håpet at deres gamle rivaler i sør ble sendt hjem.

De fikk det akkurat som de ønsket.

NTB

NAYIM 2: David Seamans tabbe sendte England ut i nasjonal sorg, mens naboene i nord kunne slippe jubelen løs.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer