- Skotsk må være det eneste språket Rooney forstår

Fabio Capellos forklaring på spissens svake EM-innsats.

KRITISK: Fabio Capello mener det er påfallende at Wayne Rooney bare presterer godt for Manchester United. Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
KRITISK: Fabio Capello mener det er påfallende at Wayne Rooney bare presterer godt for Manchester United. Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

Tidligere England-manager Fabio Capello har sin egen forklaring på hvorfor Wayne Rooney skuffet for England i fotball-EM.

- Etter å ha sett den siste kampen mot Italia, tror jeg skotsk må være det eneste språket Rooney forstår. Det sier jeg fordi han kun presterer for Manchester United, der Sir Alex Ferguson snakker skotsk, sa Capello til italiensk fjernsyn ifølge The Independent.

Italieneren kom med den spøkefulle uttalelsen da han ble prestert for Rooneys svar da United-spilleren tidligere i EM fikk spørsmål om det er lettere å forholde seg til engelsktalende Roy Hodgson som landslagssjef. Rooney svarte med å si at han trodde det var en fordel for alle i troppen og at de nå unngår språklig misforståelser.

Capello slo dermed tilbake med et aldri så lite stikk overfor sin tidligere landslagselev. Det mener Hodgson er upassende selv om Rooney ikke spilte bra i kvartfinalen.

- Capello har all rett til å komme med sine meninger. Jeg vet ikke hvordan forholdet hans var med Wayne, men jeg synes det alltid er litt billig å komme med slike bemerkninger om en spiller som så inderlig ønsket å gjøre det bra, sa Hodgson onsdag.

- Rooneys holdninger under EM var fantastiske. Han trente ekstra mye fordi han var redd for å havne bakpå ettersom han måtte stå over de to første gruppekampene. Viljen hans til å lykkes var enorm. I den siste kampen var han, i likhet med et par andre, ikke helt på toppnivå, sa Hodgson videre.

(NTB)