Skotsk optimisme før Italia-kamp

Har ikke gitt opp VM-håpet.

Skottland har ikke gitt opp håpet om å komme til fotball-VM. Men da må Italia og Norge overvinnes.

Skottland åpnet VM-kvalifiseringen forferdelig, og sto med to poeng etter tre kamper. Etter 0-0 borte mot Moldova fikk det skotske forbundet nok, og ga Berti Vogts sparken.

Da hadde allerede Norge tatt alle tre poengene mot Skottland etter at Steffen Iversen satte inn et straffespark på Hampden Park 9. oktober.

Ingen drømmestart

Men Walter Smith - etterfølgeren til Vogts - fikk langt fra en drømmestart da han ledet Skottland for første gang. Italia vant 2-0.

- Moralen i laget var svært dårlig da jeg overtok. Men det spiller liten rolle hvordan situasjonen er når man overtar, man må uansett prøve å gjøre det beste ut av det, sier Smith.

Foran lørdagens hjemmeoppgjør mot Italia er Skottland nest sist av de seks lagene i gruppe 5, men er kun tre poeng bak Norge som innehar andreplassen. Italia på toppen av gruppen har fire poeng til gode på Norge - og er dermed sju foran det skotske laget.

- Vi har ikke gitt opp å komme til VM. Jeg overtok et lag som fortsatt hadde muligheten, så det er jeg som er ansvarlig for å klare det, sier treneren.

Skottland har kun slått Italia en gang på sju kamper. Det skjedde for 40 år siden - 1-0 på Hampden Park i Glasgow.

- Det er vi som har hjemmebane nå, og vi har ikke tenkt å sitte og vente på at ting skal skje. Vi skal angripe og prøve å gi Italia problemer, sier en offensiv Smith.

Norge best defensivt

Onsdag venter Norge på Ullevaal. Da braker de to lagene med best defensiv statistikk sammen. Norge har kun sluppet inn tre mål på de seks første VM-kvalifiseringskampene, mens Skottland er nest best defensivt i gruppe 5 med fire baklengs.

- Vi er veldig ustabile. Vi kan spille veldig bra en dag, og dårlig den neste. Kun Norge er bedre enn oss defensiv, og det er noe å bygge videre på. Men man trenger mer enn et godt forsvar for å oppnå suksess, sier Smith.

Skottland slo Moldova 2-0 i den nest siste kampen, og spilte 0-0 borte mot Hviterussland i den siste kampen.

- Vi begynner å få mer tro på våre ferdigheter, og vi har nå muligheter til å vinne kamper - uansett hvem vi møter.

De spilles tre kamper i gruppe 5 lørdag. I tillegg til Skottland - Italia, skal Norge i aksjon borte mot Slovenia mens Moldova tar imot Hviterussland.

(ANB)

TROR PÅ SEIER: Steven Thompson og Brian O\'Neil under en trening på Hampden Park.