SVENSK HELT: Jo Inge Berget scoret to mål mot tidligere lagkompiser i går, og ble den store helten da Malmö fikk et godt utgangspunkt før hjemmekampen i Skåne tirsdag. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix
SVENSK HELT: Jo Inge Berget scoret to mål mot tidligere lagkompiser i går, og ble den store helten da Malmö fikk et godt utgangspunkt før hjemmekampen i Skåne tirsdag. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB ScanpixVis mer

Skotske aviser handler om én mann i dag: «Who's the flop now?»

Tomålsscorer Berget.

GLASGOW (Dagbladet): Ronny Deilas Celtic slo Åge Hareides Malmö 3-2 i den første playoffkampen til årets Champions League i Glasgow i går.

Det hadde Hareide helt klart mest grunn til å være fornøyd med, spesielt fordi Jo Inge Berget, gjorde som han hadde drømt om, og satte inn sitt andre mål for kvelden dypt inne i tilleggstida.

FAKSIMILE: THE SCOTTISH SUN.
FAKSIMILE: THE SCOTTISH SUN. Vis mer

Hareide sa etter kampen at han tror spillerne hans ble skremt av det utrolige lydnivået på Celtic Park.

- Det var deilig Det ble de kanskje også, spesielt etter å ha sluppet inn to mål på ti minutter, men så begynte svenskene anført av en nordmann å jobbe seg inn i kampen.

Og i hovedrollen fant vi en nordmann, som ble kalt en flopp da han ikke fikk til i nettopp Celtic i fjor.

Jo Inge Berget hamret nemlig inn 1-2-målet på et glitrende volley noen minutter etter pause, og fire minutter på overtid var han på rett sted til rett tid i boksen, og kunne dra til med høyreslegga nok en gang.

- Selvfølgelig er det deilig. I tillegg er spesielt det siste målet veldig viktig for oss. 3-2 er mye bedre enn 3-1. For min egen del var det selvfølgelig veldig deilig med to mål, sa han til Dagbladet.

FAKSIMILE: DAILY RECORD.
FAKSIMILE: DAILY RECORD. Vis mer

- Det var godt å ha en god kamp mot Celtic, men jeg dro ikke hit for å vise at de tok feil, jeg dro for å få et godt resultat med Malmö. Det fikk vi også, la 24-åringen til.

Stjeler overskriftene Og ikke overraskende er det Berget som stjeler overskriftene i dagens aviser i Skottland. Samtlige aviser trykker bilder av en jublende Berget, og alle sammen gjør et poeng ut av at han fikk sin revansj etter det mislykkede oppholdet i Celtic på lån sist sesong.

Daily Record varter opp med et aldri så lite ordspill med tittelen «Don't you Berget (forget) about me». I saken om Berget skriver avisa at «floppen kom tilbake for å hjemsøke Celtic».

FAKSIMILE: THE SCOTTISH SUN.
FAKSIMILE: THE SCOTTISH SUN. Vis mer

Samme avis bruker også to sider til på Berget under tittelen «Berget bit us on the bum» (Berget beit oss i baken).

Daily Mail er på samme spor, og bruker sin sportsforside på et bilde av Berget og tittelen «Who's the flop now?».

FAKSIMILE: Scottish Daily Mail.
FAKSIMILE: Scottish Daily Mail. Vis mer

Avisas fotball-sjefsskribent mener for øvrig at Celtic kastet bort en strålende mulighet på grunn av Bergets seine redusering i går, men Ronny Deila slipper stort sett unna kritikk for sine taktiske manøvrer.

Ikke overraskende klinker også The Sun til med et ordspill i tittelen. Tabloidavisa åpner med tittelen «Berget me not», og fortsetter sin dekning av kampen med tittelen «Beard to be feared», som best kan oversettes til «Et skjegg å frykte».

Avisa skriver at Berget har sørget for at dobbeltoppgjøret nå balanserer på en knivsegg før returkampen. 

FAKSIMILE: Scottish Daily Mail.
FAKSIMILE: Scottish Daily Mail. Vis mer
FAKSIMILE: DAILY RECORD.
FAKSIMILE: DAILY RECORD. Vis mer