Skotske aviser med Anti-Johansen-kampanje

- Hans formsvikt har vært skremmende.

PÅ TRYNET: Stefan Johansen sliter med formen om dagen. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PÅ TRYNET: Stefan Johansen sliter med formen om dagen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Ronny Deila er under stadig hardere press for å benke Stefan Johansen. Tirsdag slo den store Glasgow-avisen og Deila-kritikeren Daily Record til med denne tittelen:

«På tide at Ronny Deila vraker Stefan Johansen til det beste for laget».

Johansen hadde en strålende 2014-15-sesong og ble årets spiller i Skottland.

I høst: Bare det halve av sitt beste - både for Celtic og Norge.

«Hans formsvikt har vært skremmende. Han er bare en skygge av den energiske, entusiastiske og tekniske midtbanespilleren vi var vant å se. Det er bare Deila som ikke ser at han trenger en pause», fortsetter avisens kommentator James Flynn.

Ute Johansen er suspendert (gule kort) i europaligakampen mot Ajax neste uke. Dermed kan det være at Deila vil spille inn nye folk på midtbanen i lørdagens seriekamp mot Kilmarnock - om ikke skadelisten er for lang.

Etter at Deila overtok Celtic i fjor sommer, fikk han i starten kritikk for bruken av Johansen. Den tidligere Strømsgodset-spilleren ble betegnet som «sjefens gullgutt» av Daily Record flere ganger.

Tonen ble en annen etter hvert som Johansen totalt overtok som Celtics drivende kraft på midtbanen.

Johansen har halvannet år igjen av Celtic-kontrakten. På sitt beste er han god nok til å gjøre en jobb for et lag i nedre del av engelsk Premier League. Men den formen han viser nå, er ikke noe som pirrer kjøpslysten fra klubber lenger sør i Europa.

Tam Mot Ungarn i EM-playoff klarte ikke Johansen å markere seg i det hele tatt. Han virker kort og godt helt ute av form - akkurat som han har sett ut utover høsten.

Johansen har spilt viktige fotballkamper omtrent kontinuerlig i snart to og et halvt år. Bare på de tolv siste månedene har det blitt nesten 60 kamper fra start på 24-åringen.

Celtic leder serien i Skottland klart, er klar for semifinale i ligacupen og med i FA-cupen. I europaligaen ser det ille ut. To poeng på fire kamper - og dobbelttap mot Molde - gjør at Celtic trolig ikke går til cuprundene.

Deila pekes mer og mer ut som syndebukken på benken og Johansen ute på banen.

Det er tøffe tider for nordmennene i fotballgale Glasgow.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram