Skotske Dario Franchitti vant Indy 500 for tredje gang

- For et løp!

TREDJE SEIER: Skotske Dario Franchitti kysser bakken etter seieren i Indianapolis 500. Foto: SCANPIX/EPA/STEVEN C. MITCHELL
TREDJE SEIER: Skotske Dario Franchitti kysser bakken etter seieren i Indianapolis 500. Foto: SCANPIX/EPA/STEVEN C. MITCHELLVis mer

Skotten Dario Franchitti vant den 96. utgaven at Indianapolis 500 søndag. Han vant løpet for tredje gang, men måtte kjempe for seieren.

Japaneren Takuma Sato lå ved siden av ham på den siste runden, men da japaneren krasjet var det klart at Franchitti ble vinner. Han vant løpet også i 2007 og 2010, og det var lagkameraten Scott Dixon fra New Zealand og brasilianeren Tony Kanaan som var nærmest ham etter at japanske Sato var uheldig.

- For et løp! Jeg er overbevist om at Dan Wheldon ville vært stolt av dette, sa Franchitti. Han dedikerte seieren til vennen Wheldon, som vant Indy 500 i fjor, men som døde etter en fryktelig krasj i Las Vegas i oktober i fjor.

Franchitti åpnet litt forsiktig i søndagens løp, men han overtok føringen i løpet i forbindelse med en omstart da det gjensto seks runder, og etter det var han bare truet av japaneren Sato, som forsøkte å sikre Japan sin første seier i dette løpet noensinne.

(NTB)