Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skottene pepet ut - regisserte seiersmålet

Og nå skal Charlie Miller til Cardiff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann - Rosenborg 3-2.

(Dagbladet.no): Charlie Miller og Robbie Winters håpet de hadde spilt sin siste kamp for Brann. Men ingen klubber har vist interesse for de to skottene, som dermed måtte innfinne seg på Brann-benken til kveldens Royal League-møte med Rosenborg.

På stillingen 2-1 til Brann kom Robbie Winters på banen to minutter før slutt. Det tok bare ett minutt før RBK-veteran Vidar Riseth utliknet med ei lang tid - og stemningen sank dramatisk på Brann Stadion.

Mons Ivar Mjelde kastet likegodt innpå Charlie Miller. Den tidligere publikumsyndlingen ble møtt av piping fra deler av tribunen - men han skulle snart gi de samme supporterne noe å juble for.

I kampens siste angrep trillet Winters ballen til Miller inne i 16-meteren. Han dundret løs, og RBK-keeper Alexander Lund Hansen måtte gi retur. Der dukket en annen innbytter opp - Trond Fredrik Ludvigsen - og dyttet inn seiersmålet.

Til Cardiff

Etterpå avslørte Miller at han skal på prøvespill hos klubben som for tiden topper Championship og kjemper om opprykk til Premier League - Cardiff. Ifølge Bergens Tidende skal skotten trene med klubben neste uke.

- Jeg gleder meg. Og jeg vet jeg er god nok for Cardiff, sier han til bt.no.  

TILBAKE Charlie Miller fikk ingen hyggelig mottakelse da han ble byttet innpå like før slutt, men han svarte på pipekonserten med å være svært delaktig i Branns seiersmål. Foto: SCANPIX
TILBAKE Charlie Miller fikk ingen hyggelig mottakelse da han ble byttet innpå like før slutt, men han svarte på pipekonserten med å være svært delaktig i Branns seiersmål. Foto: SCANPIX Vis mer

- Nå er det viktig at jeg er klar til å trene hardt og får vist meg skikkelig fram. Men jeg tror at jeg er klar for innsats, sier han.

Mons Ivar Mjelde ga skottene mye av æren for seiersmålet, og synes det var mye symbolikk i måten kampen ble avsluttet på. 

- Soleklart at de var med og bidro til 3-2-målet. Det var kjekt å kunne bidra til at de fikk et farvel med fasen. Det lå litt symbolikk i det. Skottene har absolutt vært med og bidratt, sier Mjelde til bt.no. 

Svake dommeravgjørelser

Men Ludvigsens vinnermål burde nok vært annullert, ettersom han dro fordel av å stå i offside da Miller skjøt. Tidligere i 2. omgang ble Brann imidlertid uforståelig snytt for scoring, da en RBK-spiller slo ballen mot eget mål og linjemannen holdt flagget oppe for offside.

Dermed stoppet Andreas Nordvik opp, men hoveddommeren lot spillet gå videre. Kristian Ystaas snappet ballen og serverte Ardian Gashi, som scoret.

Dommerteamet konfererte med hverandre, og underkjente målet - til enorme og høyst forståelige protester fra Brann-spillerne.

Om to dommerfeil dermed blir én rett kan nok diskuteres - men faktum er at Rosenborg er ute av Royal League.

- Jeg synes ikke det er så tungt. Vi har ikke vært gode nok, erkjenner Roar Strand overfor TVNorge.

Mons Ivar Mjelde mener seieren var meget fortjent.

- Dette var et drama, men fullt fortjent seier til oss. Vi sover og Rosenborg er heldige når de får 2-2. Det var det eneste de hadde i 2. omgang. Vi viste tidvis at vi er gode, sier Brann-treneren.

<B>SCORET</B> Erik Huseklepp fikset 1-0 for Brann i 1. omgang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!