<strong> TRENGER ET LØFT:</strong>  Skottene vurderer å bytte til nordisk fotballsesong, og spille fra april til oktober. Grunnen er dårlige baner vinterstid og utsatte kamper. Foto: REUTERS / David Moir / NTB Scanpix
TRENGER ET LØFT: Skottene vurderer å bytte til nordisk fotballsesong, og spille fra april til oktober. Grunnen er dårlige baner vinterstid og utsatte kamper. Foto: REUTERS / David Moir / NTB Scanpix Vis mer

Skottene vurderer å bytte til nordisk fotballsesong

Lei av dårlige baner og utsatte kamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skotsk fotball trøbler. Nå vurderer skottene å spille fotball fra april til oktober.

Nylig ble et forslag om å gå fra fire til tre divisjoner stemt ned. Skottlands fotballforbund jobber videre med ideer for å løfte landets fotball.

Utvidet vinterpause er et annet forslag, men skottene kan komme til å gjøre som irene gjorde i 2003, nemlig å flytte sesongen fra august - mai til april - oktober, skriver BBC.

Kvinnefotballen i landet er allerede inne i sin fjerde sesong med nordisk fotballsesong. Der merker en økt tilskuerinteresse.

Skottene er lei av dårlige baner vinterstid og utsatte kamper.

- De gjør dette i andre land. Og det ser ut til at de klarer å ta seg til store turneringer, sier Dundee United-manager Jackie McNamara.

Danskene har lang vinterpause (desember-mars), mens Sverige og Norge spiller mars/april - oktober/november.

En som er positiv til å endre sesongen er tidligere Aberdeen-manager Alex Smith.

- Sky vil helst ha fotball på TV hver eneste ukedag. På vinteren er de bortskjemt med fotball fra hele Europa. På sommeren er det bare Skandinavia som gir dem et slags tilbud. Der kan Skottland passe inn, sier Smith.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer