TIL NORGE: BBC hevder å vite at Skottland gjester Norge til privatlandskamp i november. Oppgjøret blir sannsynligvis spilt på Vestlandet. Her jublet Robert Snodgrass (t.h.) sammen med lagkameratene etter å scoret mot Kroatia tirsdag. Foto: AFP PHOTO/IAN MACNICOL/NTB Scanpix
TIL NORGE: BBC hevder å vite at Skottland gjester Norge til privatlandskamp i november. Oppgjøret blir sannsynligvis spilt på Vestlandet. Her jublet Robert Snodgrass (t.h.) sammen med lagkameratene etter å scoret mot Kroatia tirsdag. Foto: AFP PHOTO/IAN MACNICOL/NTB ScanpixVis mer

Skottland blir trolig Norges neste motstander

Kampen spilles sannsynligvis på Vestlandet.

(Dagbladet): I dag kom det fram at Norges fotballforbund ønsker å flytte årets siste herrelandskamp vekk fra Oslo. Kampen skal spilles i midten av november, og ifølge BBC er det Skottland som blir landslagets neste motstander.

Gordon Strachans menn vartet opp med en sterk 2-0-seier over playoff-klare Kroatia i går, og endte dermed, som Norge, på fjerdeplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe.

Kunstgress er uaktuelt BBC hadde derimot ikke fått med seg at Skottland ikke skal møte Per-Mathias Høgmos menn i hovedstaden. Hvor oppgjøret eventuelt finner sted, er ennå ikke bestemt, men NFFs kriterier utelukker trolig blant annet Lerkendal, Åråsen, Color Line Arena og Sør Arena.

- Det må være en stadion med enn viss størrelse, mindre enn Ullevaal, og utenfor Oslo-området. Dessuten er kunstgress utelukket, sier kommunikasjonsdirektør i Norges fotballforbund, Svein Graff, til Dagbladet.

Tre alternativer Dermed står vi igjen med tre hovedalternativer: Aker stadion i Molde, Viking stadion i Stavanger og Brann stadion i Bergen. Kilder hos alle tre klubbene har bekreftet overfor TV 2 at de vil være interesserte i å arrangere landskamp dersom de blir spurt.

Uansett hvor oppgjøret skulle ende opp, kan publikum vente seg nedsatte priser sammenlignet med det som var tilfellet da 6 796 tilskuere overvar Norge - Island tirsdag kveld.

- Vi har et ønske om å tilby lave priser, men akkurat hvor lave vil bli klart når vi er enig om arena, sier Graff til TV 2.

LANDSLAGSAKTUELL: Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LANDSLAGSAKTUELL: Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer