Skottland mot storformen

Colombia - Skottland 2-2. En times ærlig og innsatsfylt fotball ga Skottland-manager Craig Brown nytt VM-håp. Nå handler det om å gjøre Frankrike-oppholdet kortest mulig for Drillos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Resultatet var ikke all verden, men måten vi spilte på den første timen, var en skikkelig opptur, sa Brown etter 2-2 mot Colombia i New Jersey natt til søndag norsk tid.

Motstanderen var ikke valgt ut i blinde. Skottland og Craig Brown ønsket seg en sparringspartner med brasilianske trekk. For å stå best mulig rustet til åpningskampen mot VM-favorittene 10. juni.

Og Brown fikk det svaret han ville ha:

- Denne kampen beviser at vi kan hevde oss mot gode, sør-amerikanske lag, og det gir oss selvtillit før VM.

Takker og bukker

Akkurat det trengte Skottland etter en vinter og vår med begredelige treningsresultater. Tap mot Frankrike og Danmark, og uavgjort mot Finland er dårlig niste før et VM.

Derfor takker og bukker Craig Brown for den innsatsen laget hans viste mot VM-klare Colombia. Nå tør han håpe på skotsk avansement fra gruppespillet - for første gang på sju forsøk. På Norges bekostning.

- Det blir vanskelig å gå videre, men vi viste mot Colombia at vi kan spille god fotball. Holder vi konsentrasjonen oppe i nitti minutter, kan det bli veldig moro i Frankrike, sier den ny-optimistiske Skottland-sjefen.

Skotsk gjerrighet

For det var dårlig konsentrasjon og manglende skotsk gjerrighet som tok fra dem seieren foran mer enn 56 000 tilskuere på Giant Stadium. Colombia tok ledelsen på et unødvendig straffespark, og de utliknet elleve minutter før slutt da trøtte

skotske bein hadde tatt kvelden.

- Den største skuffelsen med denne kampen var baklengsmålene. Vi har ikke råd til å gi bort to så billige mål når vi kommer til VM, mener Craig Brown.

  •  Hår-sterke Carlos Valderrama ga Colombia ledelsen på straffe før John Collins og Craig Burley ga Skottland 2-1-ledelse ved pause. Fredy Rincon scoret Colombias utlikningsmål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer