MATCHVINNER: Borussia Dortmunds Ilkay Gündogan ble matchvinner da Tyskland tok tre nye poeng og fosser mot avansement i EM-kvalifiseringa. Foto:
Reuters / Russell Cheyne
MATCHVINNER: Borussia Dortmunds Ilkay Gündogan ble matchvinner da Tyskland tok tre nye poeng og fosser mot avansement i EM-kvalifiseringa. Foto: Reuters / Russell CheyneVis mer

Skottland rystet Tyskland to ganger. Men verdensmesteren ble for sterk

Skottland - Tyskland 2-3.

• Skottland - Tyskland 2-3

(Dagbladet): Regjerende verdensmester Tyskland sto med 16 poeng etter sju kamper og leder EM-kvalifiseringens gruppe D. Mye skal gå galt dersom «Die Mannschaft» ikke skal klare å kvalifisere seg direkte til EM i Frankrike neste sommer.

Men i kveld ble de rystet av Skottland både en og to ganger. Det var en scoring av Borussia Dortmunds Ilkay Gündogan som måtte til.

Müller-dobbel Det var Tyskland som åpnet det hele etter snaue tjue minutter. Thomas Müller spilte seg til mulighet fra 16 meter. Han fant åpningen, skjøt via en skotsk spiller og i mål. Det var hans sjuende mål på sju kamper i EM-kvalifiseringen.

Da kom målene som perler på ei snor.

Mot spillets gang, riktignok ved et selvmål, utliknet Skottland. Keeper Manuel Neuer reddet et frispark - som gikk rett i kroppen på en uheldig Mats Hummels, som ikke kunne forhindre at ballen gikk i mål.

Men hva gjør vel det når de regjerende verdensmesterne har Thomas Müller på topp.

Da Emre Can sendte et forsøk rett i keeper David Marshall, var Bayern München-spissen nok en gang på rett sted til rett tid, og reagerte lynraskt. Headingen gikk i mål.

Gündogan matchvinner Før pause utliknet riktignok Skottland igjen. Denne gangen etter et hjørnespark. Det var James McArthur som fikk en litt heldig treff i returrommet, men ballen gikk like fullt i mål.

Men drøyt fem minutter etter at andre omgang var igjen vartet Tyskland igjen opp med lekkert angrepsspill, og Ilkay Gündogan kunne sette ballen via stolpen og i mål - til tysk ledelse igjen.

SLO TILBAKE: Skottland. Foto: AP Photo/Scott Heppell
SLO TILBAKE: Skottland. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

Og det ble med det. Tyskland tok tre nye poeng og fosser mot EM i Frankrike neste sommer.