Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skottland-sjef frykter ingenting fra Norge

George Burley spionerte på Norge under 0-3-kampen i Wales.

(Dagbladet.no): Åge Hareide var ikke skuffet i går kveld, han var fly forbanna og beordret videoshow til langt på natt.

George Burley derimot, var en glad trener der han satt på tribunen under Wales - Norge.Burley er Skottland-sjefen som skal ta i mot Norge 11. oktober, i Hareides andre kamp i ny VM-kvalik. Kampen i går skulle være starten på veien til VM i 2010 for de norske gutta.

Per i dag virker det som om det er skottene som gleder seg mest til møtet på Hampden Park.

Så norske svakheter

- Vi har ingenting å frykte fra dem, det var det jeg tenkte da jeg dro fra denne kampen, sier Burley til Daily Record.

Burley forlot Southampton i januar for å trene det skotske landslaget, og er i så måte kjent med de aller fleste norske Premier League-proffene.

Nå vet han i hvert fall om svakhetene.

- Det var godt å få se Norge personlig, det var en nyttig øvelse. Jeg føler at det finnes mange områder der vi kan straffe dem, sier Burley.

TRE WALES-MÅL I SEKKEN: Norge ble utspilt i gjørma i Wrexham i går, til stor glede for spioner fra den norske VM-gruppa.
TRE WALES-MÅL I SEKKEN: Norge ble utspilt i gjørma i Wrexham i går, til stor glede for spioner fra den norske VM-gruppa. Vis mer

Han synes Norge klarte seg brukbart i 1. omgang i Wrexham.

- Men Wales klarte å omstille seg bedre til den tunge banen, og på en måte sleit Norge med fysikken. Det overrasket meg, fordi de er et svært lag. De er kjent som det, sier Skottland-sjefen.

Norge vant sist i Skottland

Sist gang Norge besøkte Skottland i VM-kvalifisering dro de hjem med tre poeng, etter at Steffen Iversen scoret på straffe. Det var kampen i 2004 der Erik Hagen ble sparket i rumpa av iltre Paul Dickov.

Og selv om Burley er bråkjekk og ikke så noen grunn til å frykte Norge i går, så regner han også med at Åge Hareide får mer fart på gutta sine framover.

- Dette var bare en privatkamp, og jeg er sikker på at vår kamp blir veldig annerledes. Men dette ga meg et godt bilde på mye av det de holder på med, sier Skottland-sjefen.

Wales-glede

Heller ikke Wales-spillerne ble imponert over de norske gutta i går. Walisiske aviser mener kritikere av spillerimporten til Premier League fikk mer vann på mølla i går kveld, siden Norge hadde seks englandsproffer på banen.

image: Skottland-sjef frykter ingenting fra Norge

Wales-kaptein Simon Davies, lagkamerat av Erik Nevland og Brede Hangeland i Fulham, syntes waliserne fikk dominere enkelt mot Norge.

- Norge er et sterkt lag, så dette var en strålende seier for oss, et viktig resultat. Men enda viktigere var måten vi gjorde det på. Det gledet oss mest egentlig. Vi kontrollerte hele veien, og det har jeg ikke opplevd med Wales på en stund, sier Davies til Western Mail.

IKKE SKREMT: George Burley tok en spiontur for å se Norge i går kveld, og han så flere svakheter hos det norske mannskapet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media