KOSTET SKOTTLAND TO POENG: Her bommer Chris Iwelumo mot Norge i oktober i fjor. Skottlands fotballpresident mener brøleren har ødelagt skottenes VM-kvalik. Foto: AFP/PAUL ELLIS
KOSTET SKOTTLAND TO POENG: Her bommer Chris Iwelumo mot Norge i oktober i fjor. Skottlands fotballpresident mener brøleren har ødelagt skottenes VM-kvalik. Foto: AFP/PAUL ELLISVis mer

Skottland-sjefen skylder på Chris «The Miss»

- Alle går berserk om tapet i Norge.

(Dagbladet.no): Etter 0-4 på Ullevaal har det ikke vært så greit å være toppsjef i det skotske fotballforbundet.

I likhet med Norge må nå skottene vinne begge sine gjenstående kamper for å ha et realistisk håp om playoff-plass til Fotball-VM i Sør-Afrika.

I morgen tar skottene i mot Makedonia hjemme, og fotballpresident George Peat vet akkurat hvor det gikk galt i denne VM-kvalifiseringen.

Og det var ikke borte mot Norge, men hjemme - da det ble 0-0 i fjor høst.

Syndebukken Chris «The Miss»
- Alle går berserk om tapet i Norge, og alle vet at det vi presterte ikke bra. Men det de pleier å glemme er at hvis en viss person ikke hadde bommet på åpent mål i den første kampen på Hampden mot Norge, så ville vi uansett vært tre poeng foran. Og da hadde vi ikke hatt dette presset på oss, sier Peat til Daily Telegraph.

Personen han nå utpeker til Skottlands store syndebukk er Wolves-spiss Chris Iwelumo. Han debuterte mot Norge og fikk straks tilnavnet Chris «The Miss».

- Alle dveler ved den siste kampen, og vi spilte ikke bra. Men hadde vi bare scoret et mål i hjemmekampen, så hadde vi vunnet den. Og vi ville vært tre poeng foran Norge, sier Peat.

Iwelumo er for tida skadd og får ikke sjansen til å rette opp sin brøler, verken mot Makedonia i morgen eller i avslutningskampen mot Nederland onsdag.

Landslagssjef George Burley, som selv sitter utrygt, går ikke med på å gjøre Iwelumo til den store skotske syndebukken. Og han velger å tro at fotballpresidenten er misforstått.

- Jeg vet ikke akkurat hva George har sagt, men vi er et lag. Vi vinner sammen og vi taper sammen. Dette er ikke en manns feil, sier Burley til BBC.

Norge snubler
Landslagssjefen har bare kontrakt ut VM-kvaliken, og får klar beskjed fra Peat om at to seirer er det eneste som duger de kommende fem dagene.

Ellers blir det Norge eller Makedonia, ikke Skottland, som sikrer seg en ny VM-sjanse i playoff.

- Selv om vi kanskje kan regne med at Norge snubler, slik at vi fortsatt havner på andreplass, så ønsker vi ikke å gjøre det på den måten. Vi må gjøre det selv, og vi er optimistiske om at vi kan klare det, sier Peat.

ALENE MED MÅL: Chris Iwelumo ser at ballen går utenfor stanga mot Norge. Foto: Scanpix/AP
ALENE MED MÅL: Chris Iwelumo ser at ballen går utenfor stanga mot Norge. Foto: Scanpix/AP Vis mer