Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skottland, Tyrkia og Nederland: Vi er bedre enn dere alle

- Man må klype seg i armen.

BLE HISTORISK: Daniel Berg Hestad er Europa League-historiens eldste målscorer. Foto: Scanpix
BLE HISTORISK: Daniel Berg Hestad er Europa League-historiens eldste målscorer. Foto: Scanpix Vis mer

• Celtic - Molde 1-2 (1-2)

OSLO/GLASGOW (Dagbladet): Energi. Vilje. Innsats. Tæl. Dyktighet. Alle egenskapene var Molde-spillerne i besittelse av i kveldens uhyre underholdende Europa League-oppgjør på Celtic Park.

PEPET UT: Celtic-gutta, inkludert Stefan Johansen, ble ydmyket av Molde på hjemmebane. Foto: Scanpix
PEPET UT: Celtic-gutta, inkludert Stefan Johansen, ble ydmyket av Molde på hjemmebane. Foto: Scanpix Vis mer

Ronny Deilas hardt pressede mannskap bidro til fotballfesten, men klarte ikke å temme løpssterke blåtrøyer fra Romsdal med all verdens av selvtillit. Først fikk Celtic to scoringer korrekt annullert for offside før et kvarter var spilt, så noterte Molde seg for det første tellende målet i dommer Slavko Vinics protokoll 21 minutter ut i oppgjøret.

Like etter slo Celtic tilbake gjennom en heldig scoring fra Kris Commons, men Ole Gunnar Solskjærs gutter lot seg ikke seg affisere. I stedet ble Daniel Berg Hestad Europa League-historiens eldste målscorer da 40-åringen kriget inn 2-1 åtte minutter før pause.

FORNØYD: Ole Gunnar Solkjærs gutter leverte en eksepsjonelt god kamp. Foto: Scanpix
FORNØYD: Ole Gunnar Solkjærs gutter leverte en eksepsjonelt god kamp. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg er stolt. Dette er fantastisk. Nå skal vi kose oss i to kamper, sier Solskjær til NTB.

Klar for sluttspillet Etter sidebytte var Celtic nær ved å utligne ved tre ulike tilfeller, men to av gangene dro Molde-keeper Ethan Horvath fram redninger av ypperste verdensklasse, mens Leigh Griffiths satte ballen til side for mål på den tredje.

Og selv om Celtic-sjansene var store, vant Molde fullt fortjent.

SCORET: «Moi» satte inn 1-0 og assisterte Moldes 2-1-scoring. Foto: Scanpix
SCORET: «Moi» satte inn 1-0 og assisterte Moldes 2-1-scoring. Foto: Scanpix Vis mer

Samtlige spillere presterte opp mot sitt aller beste, noe som tidvis resulterte i et eksepsjonelt angrepsspill. Innbytter Ola Kamara var ikke langt unna å øke ledelsen, mens kombinasjonene på høyresiden mellom Martin Linnes, Etzaz Hussain og Berg Hestad var nydelig å se på.

Den glitrende innsatsen gir også betaling i form av en 16-delsfinale som Molde er kvalifisert for, selv om det gjenstår to runder av gruppespillet.

PRESSET ØKER: Ronny Deilas mannskap leverte en ny svak kamp i Europa. Foto: Scanpix
PRESSET ØKER: Ronny Deilas mannskap leverte en ny svak kamp i Europa. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er bare til å klype seg i armen, for det er ingen drøm. Det er tilfelle, sier Max-kommentator Frode Marti.

Eminente «Moi» Under gjennomgangen av kveldens kamp, har Molde-gutta mye å se frem til.

Med hjelp av en utsøkt nærteknikk og et eminent overblikk, banket Mohamed «Moi» Elyonoussi inn 1-0 etter 21 minutter fra rundt 18 meter. Før han med åtte minutter igjen til pause tok over regissørrollen.

Igjen viste sarpingen frem kvalitetene som har gitt ham en plass i landstroppen til møtene med Ungarn i neste uke. Og denne gangen var det Berg Hestad som fikk gleden av dem, da 40-åringen kriget inn et innlegg fra «Moi» på bakre stolpe.

- Molde fortsetter å imponere i Europa. Etter en vanskelig kamp, vokste de inn i kampen. Det er en ny sterk prestasjon, skryter Max-ekspert Tor Ole Skullerud.

Celtic-fansen buet For Celtic og Deila er situasjonen en helt annen:

Etter en rekke svake prestasjoner i Europa, skuffet de hjemmepublikummet på ny. Allerede til pause fikk spillerne høre det da en pipekonsert fulgte dem inn i garderoben.

Bedre ble det ikke av at Molde fortsatte å være det beste laget etter sidebytte. 14 minutter før full tid pådro Nir Bitton seg også et rødt kort etter en tapt løpsduell mot Molde-innbytter Ola Kamara, noe som gjorde fiaskoen komplett.

UTVIST: Nir Bitton fikk rødt kort etter en tapt løpsduell med innbytter Ola Kamara. Foto: Scanpix
UTVIST: Nir Bitton fikk rødt kort etter en tapt løpsduell med innbytter Ola Kamara. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg kjenner Ronny. Han er en jeg mener Celtic bør holde på, sier Solskjær til NTB.

Det eneste halmstrået til Deila og hans gutter, er at Ajax spilte uavgjort mot Fenerbahce i Amsterdam. Det innebærer at skottene fremdeles har en teoretisk mulighet til å gå videre fra gruppa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling