Skottlands fotballfjols får ikke se Celtic igjen

Aldri.

• Se video: Klippet av episoden ligger nå ute på YouTube.

(Dagbladet.no): Riktignok var det ikke noe alvorlig angrep AC Milans keeper Dida ble utsatt for i går, men det er alvorlig nok for Celtic.

Bare det at en supporter tok seg inn på banen, vil antakelig føre til alvorlige straffereaksjoner fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) - slik det gjorde for Danmark etter «Slaget i Parken».

Nå har Glasgow-klubben sjøl tatt tak i saken - og de har utestengt sitt svar på det danskene kaller et fotballfjols.

Ikke for en sesong eller i ti år, men for resten av 27-åringens liv.

- Celtic tar selvfølgelig denne saken alvorlig, og det er bra at han ble identifisert så raskt. Han får nå ikke se flere Celtic-kamper i sitt liv, verken borte eller hjemme, sier Celtic-leder Peter Lawwell i en kunngjøring på klubbens egne hjemmesider.

Supporteren er nå overlatt til Strathclyde-politiet, som vil forfølge saken videre.

• Les også: Her legger Dida inn en søknad om «Oscar»

KOMISK, MEN ALVORLIG: Dida blir berørt på halsen, tar opp jakten på overfalleren - før han plutselig ombestemmer seg og heller går ned for telling. For supporteren som entret banen får hendelsen store konsekvenser. Foto: UEFA.COM
KOMISK, MEN ALVORLIG: Dida blir berørt på halsen, tar opp jakten på overfalleren - før han plutselig ombestemmer seg og heller går ned for telling. For supporteren som entret banen får hendelsen store konsekvenser. Foto: UEFA.COM Vis mer
Skottlands fotballfjols får ikke se Celtic igjen
DØDEN NÆR? Sånn så det nesten ut da AC Milans brasilianske keeper, Dida, ble båret ut etter at en supporter tok i ham.