DRÅPEN: Ikke nok med at kapteinen gikk på fylla før Island-kampen, det skotske fotballforbundet kunne ikke leve med Barry Ferguson (Bildet) og Allan McGregors oppførsel på benken under kampen. V-tegnet vist på denne måten, med håndbaken ut fra eget ansikt, er det samme som å vise en strak langfinger på norsk. Nå er de utestengt på livstid.Foto: ACTION IMAGES/Lee Smith VIA REUTERS
DRÅPEN: Ikke nok med at kapteinen gikk på fylla før Island-kampen, det skotske fotballforbundet kunne ikke leve med Barry Ferguson (Bildet) og Allan McGregors oppførsel på benken under kampen. V-tegnet vist på denne måten, med håndbaken ut fra eget ansikt, er det samme som å vise en strak langfinger på norsk. Nå er de utestengt på livstid.Foto: ACTION IMAGES/Lee Smith VIA REUTERSVis mer

Skottlands landslagskaptein utestengt på livstid

Felt av fingra, ikke fylla.

||| (Dagbladet.no): I dag har det skotske fotballforbundet gitt eks-landslagskaptein Barry Ferguson og keeper Allan McGregor tidenes strengeste utestengelse i skotsk landslagsfotball.

Ferguson og McGregor er utestengt på livstid.

- I lys av det som har skjedd de siste 48 timene, og etter flere diskusjoner mellom landslagstreneren og presidenten, er det bestemt at Ferguson og McGregor ikke vil bli vurdert for internasjonale kamper for Skottland, sier en talsmann for det skotske fotballforbundet, SFA.

Felt av fingeren
For det var ikke den skandaløse fyllekula som til slutt felte de to Rangers-spillerne. Det var opptredenen på benken under kampen.

Etter å ha vært på fylla til langt utpå morgenen under landslagssamlingen, ble de to vraket fra startoppstillingen mot Island onsdag. Men da de først var plassert i skammekroken viste de v-tegnet for åpent tv-kamera.

V-tegnet ble altså i denne sammenhengen ikke tolket som en seierssikker gest.

— Denne avgjørelsen er til det beste for troppen, fansen og nasjonen. Vi går for å kvalifisere oss til VM og må være sikre på at ingen ting kan distrahere oss fra det målet, sier SFA-talsmannen.

Skuffede spillere
De to spillerne er naturlig nok enda mer nedfor etter livstisdsvrakingen enn da de måtte ta fyllestraffen på benken.

- Jeg har alltid sett på det å spille for Rangers og Skottland som en ære og et privilegium, og ingenting kan endre det. Jeg er utrolig skuffet over at jeg aldri vil bli tatt ut til landskamp for Skottland igjen, sier Ferguson, og beklager samtidig overfor fans og familie.

- Vi gjør alle tabber i livet, og jeg er veldig lei meg for å ha skuffet Rangers, Skottland, familien min og alle tilhengerne. Jeg er også utrolig lei meg for at jeg aldri mer vil bli tatt ut til det skotske landslaget, sier McGregor.