Skøyerstreker i Cardiff, antiklimaks i Manchester og skivebom i Newcastle

Dagbladet oppsummerer den andre Premier League-runden.

OPP OG NED: Frazier Campbell, Youan Gouffran, Lukas Podolski og Manuel Pellegrini satte alle sitt preg på den andre Premier League-runden på både godt og vondt. Alle foto: NTB / Scanpix
OPP OG NED: Frazier Campbell, Youan Gouffran, Lukas Podolski og Manuel Pellegrini satte alle sitt preg på den andre Premier League-runden på både godt og vondt. Alle foto: NTB / ScanpixVis mer

Stem frem din hit, flopp, favorittscoring og -redning fra helgens Premier League-runde.

Se oppsummeringen av forrige runde.

(Dagbladet): Der Premier League startet med dunder og brak forrige helg, var det mange som kom ned på jordan igjen denne helga.

HØR HER: José Mourinho fikk det som han ville mandag kveld, og nøytraliserte langt på vei Manchester Uniteds angrepsspill med det solide defensive spillet som var hans varemerke sist han var i Chelsea. Her er han i samtale med Ryan Giggs før kampen. Foto: REUTERS/Phil Noble
HØR HER: José Mourinho fikk det som han ville mandag kveld, og nøytraliserte langt på vei Manchester Uniteds angrepsspill med det solide defensive spillet som var hans varemerke sist han var i Chelsea. Her er han i samtale med Ryan Giggs før kampen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Forrige helg fikk vi totalt 28 scoringer fordelt over elleve kamper, mens det denne helgen ble beskjedne 17 nettkjenninger, og ikke mindre enn tre 0-0-kamper.

Likevel har vi gjort vårt ytterste for å sortere ut de øyeblikkene som var mest definerende for den 2. Premier League-runden.

Ukas hit: Når klokka nærmet seg 19 søndag kveld, var det ikke et tørt sete på Cardiff City Stadium i Wales. Ikke bare hadde Premier League-fotballen returnert til den walisiske hovedstaden for første gang på 51 år, men de hadde slått en av de virkelige gullfavorittene. Mannen som skal ha mye av æren for det heter Frazier Campbell. 25-åringen, som startet sin karriere i Manchester United, sto for to av Cardiffs mål, og har for alvor presentert seg for Premier League-publikumet.

Frieriet fra Jose Mourinho til Wayne Rooney har knapt gått noen hus forbi den siste måneden. Likevel valgte David Moyes å starte med 27-åringen i går, og det fikk han uttelling for. Rooney jobbet høyt og lavt, og virket å være i bedre fysisk form enn på veldig lenge. På den siste tredjedelen satt riktignok ikke pasningene helt, men for mange er nok det at han viser arbeidsmoralen viktigst. Da han løp opp Ramires og taklet ved egen kortlinje, reiste 70 000 seg i spontan ekstase. Chelsea-fansen sang "Wayne Rooney, we'll see you next week" under oppvarmingen, men oddsen for at stjerna også stiller i rødt etter deadline day, sank betraktelig etter gårsdagens forestilling.

EKTE ENGASJEMENT: Cardiffs rike eier, Vincent Tan, viser gladelig sitt engasjement for klubben. Her er han sammen med manager Malky Mackay etter at klubben sikret seg opprykk til Premier League i vår. Foto: AP Photo/Adam Davy/PA
EKTE ENGASJEMENT: Cardiffs rike eier, Vincent Tan, viser gladelig sitt engasjement for klubben. Her er han sammen med manager Malky Mackay etter at klubben sikret seg opprykk til Premier League i vår. Foto: AP Photo/Adam Davy/PA Vis mer

Sjelden har noen fått så mye pepper som Arsenal fikk etter den bedrøvelige serieåpningen mot Aston Villa. Det ble ropt om lave ambisjoner, manglende spillerkjøp og løfter som ikke blir innfridd. Men Arsene Wenger viste, som så mange ganger tidligere, at han på ingen måte ligger nede med brukket rygg. I midtuka fikk Fenerbahce gjengjelde i Tyrkia, og på lørdag var det Fulham som måtte se seg slått. Hvorvidt det var et blaff eller om Arsenal blir å regne med hele veien i år, det svaret vil vi mest sannsynlig få når Tottenham gjester Emirates kommende søndag.

Ukas flopp: Manuel Pellegrini og hans lyseblå tittelutfordrere fløy høyt etter 4-0 over Newcastle forrige uke. På søndag landet de med et brak i Cardiff. Waliserne skal riktignok ha ros for å ha kjempet med nebb og klør, men det er likevel den typen kamper hvor en mesterkandidat skal reise hjem med tre poeng. Savnet av Vincent Kompany ble veldig tydelig på defensive dødballer, og Joe Hart virket usikker i feltarbeidet. Det spørs nok om ikke Pellegrini må åpne lommeboka enda en gang for å få på plass en midtstopper til.

To kamper, ett poeng, null mål. Det er fasiten for Newcastle så langt i år. Men etter lørdagens kamp hjemme mot West Ham burde det såvisst vært annerledes. Samtidig viser det også hvor kort veien er fra helt til syndebukk, da Youan Gouffran satte kampens siste sjanse over fra én meter. 27-åringen, som kom til St. James' Park i vinter, kommer til å ha vondt for å finne nattesøvnen hele denne uken.

Karamellen alle med et hjerte for fotball hadde gledet seg til denne helgen, var storkampen Manchester United - Chelsea i går kveld. Den skulle vise seg å bli et antiklimaks av dimensjoner. Etter 90 minutter og knapt en eneste skikkelig målsjanse, gikk de to lagene av banen uten nettkjenning. Ja, det er tidlig i sesongen. Ja, det var en kamp det var viktig å ikke tape. Ja, det var mye nerver involvert. Men likefullt stilte Chelsea i 4-6-0 (eller 4-2-4 om du vil), og Moyes' gutter klarte ikke å skape noen ting. Mourinho var nok godt fornøyd med utfallet når alt kom til alt, men en seier for fotballen var det såvisst ikke.

Ukas mål: Med kun 17 scorede mål, er utvalget noe mer beskjedent enn det var forrige uke, men noen nettkjenninger hever seg likevel over røkla. Tross en begredelig kveld for de lyseblå i Wales, var Edin Dzekos 1-0-scoring av rundens penere. Hælflikken fra Sergio Aguero var følsom, og avslutningen fra 22 meter var utagbar for Cardiffs sisteskanse, David Marshall. Der bosnieren brant sjanser over en lav sko mot Newcastle, var han dødelig effektiv på søndag. Dessverre for ham ble han ofret til fordel for Alvaro Negredo med 20 minutter igjen å spille på søndag.

KLASSESCORING: Daniel Sturridge gjorde det meste selv, og scoret kampens eneste mål mot Aston Villa. Med det har Liverpool fått den beste sesongstarten siden 2008. Det året endte de på 2.-plass. Foto: REUTERS/Darren Staples
KLASSESCORING: Daniel Sturridge gjorde det meste selv, og scoret kampens eneste mål mot Aston Villa. Med det har Liverpool fått den beste sesongstarten siden 2008. Det året endte de på 2.-plass. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Sammen med Simon Mignolet, er det én spiller som skal ha æren for at Liverpool har fått sin beste sesongstart siden 2008; Daniel Sturridge. 23-åringen ble lørdag matchvinner for andre kamp på rad, og det var et mål som oste av klasse. Han vendte bort Antonio Luna, passerte Brad Guzan, og når det så ut som om han hadde dratt seg for langt til høyre satte han kula det ene stedet det var plass - over hodene på Luna og Jores Okore. Det kjappe fotarbeidet kunne så absolutt minne om en viss uruguayaner som inntil videre fortsatt er Sturridges lagkamerat på Merseyside.

Det siste målet på ukas liste, kommer fra tyske Lukas Podolski. 2-0-scoringen var en klassisk Arsenal-kontring hvor det gikk altfor fort for Fulham. David Stockdale måtte gi retur på avslutningen til Theo Walcott, og fra nøyaktig 16 meter var Podolski sikker som banken. Avslutningsteknikken til 28-åringen var det ingenting å si på, og når man sparker en fotball nesten like hardt som Roger Federer kan slå en tennisball, skal det litt til å stoppe den.

Ukas redning: Målvaktene skal ha mye av æren for at den andre runden ble relativt målfattig, og først ut av sisteskansene som fortjener hederlig omtale er Swanseas Michel Vorm. Nederlenderen sto tidvis som en levende vegg i den første omgangen, men redningen på skuddet til Moussa Dembele var på grensen til det ekstreme. Vorm fikk opp høyrearmen med nærmest unaturlig hastighet, og holdt waliserne inne i kampen til pause, men kunne ikke gjøre noe med et godt plassert straffespark fra Roberto Soldado etter hvilen.

I forrige uke ble Simon Mignolets redning av straffen til Jonathan Walters kåret til rundens beste, men også denne uken har belgieren et tigersprang på samvittigheten. Da Christian Benteke vendte opp og fyrte av gårde et skudd med retning for det lengste hjørnet rett før pause, var det kun noen meget langt fingertupper som sikret Liverpools ledelse. Etter to runder er Liverpool, sammen med Tottenham og West Ham, de eneste som fortsatt holder nullen. Mye takket være Mignolet.

SKØYER: Craig Bellamy tok seg tid til litt ablegøyer under oppgjøret mot Manchester City på søndag. I den ene drikkepausen fant han det for godt å gi dommer Lee Probert en kalddusj med drikekflaska. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
SKØYER: Craig Bellamy tok seg tid til litt ablegøyer under oppgjøret mot Manchester City på søndag. I den ene drikkepausen fant han det for godt å gi dommer Lee Probert en kalddusj med drikekflaska. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

Ricky van Wolfswinkel fikk en drømmestart på Norwich-karrieren med mål i debuten hjemme mot Everton forrige helg. Han var neimen ikke langt unna å gjenta bedriften mot Hull på lørdag, men Allan McGregor dro frem en redning fra øverste hylle og sikret det nyopprykkede laget sesongens første trepoenger. Headingen til van Wolfswinkel var både hard og godt plassert, men den skotske landslagsmålvakten fikk opp en arm og avverget til hjørnespark.

Scener i Cardiff Rundens festligste øyeblikk, fant så definitivt sted i Cardiff. Men hvorvidt det var Craig Bellamys dusj av dommer Lee Probert, eller klubbeier Vincent Tans noe uortodokse kampantrekk er det derimot opp til hver enkelt å bedømme.

Det var nok mang en rødkledd tilhenger som fryktet for Proberts reaksjon etter at Bellamy tømte en vannflaske over hodet hans under en sårt trengt drikkepause i Wales. Men kveldens kampleder tok det hele med godt humør og nøyde seg med å rekke en formanende pekefinger i retning urokråka som i sin tid benyttet ei golfkølle for å gjøre det klart hva han synes om John Arne Riise.

Det er også umulig å komme unna Vincent Tan. 61-åringen fra Malaysia er ifølge Forbes verdt nesten 8 milliarder kroner, men var på ingen måte jålete når det kom til valget av søndagens kampantrekk. Ellevebarns-faren hadde tradisjonelt nok trukket i både skjorte og slips, men over det hadde han hjemmelagets knallrøde hjemmedrakt. Det hele ble komplettert av at dressbuksene var festet godt oppunder armene, men da han etter matchen løp rundt med et bredt smil og gratulerte det som kunne gratuleres på Cardiff City Stadium, blir antrekket særdeles uviktig.

MÅTTE GI TAPT: Michel Vorm sto en meget god kamp mot Tottenham, men måtte se straffen fra Roberto Soldao gå inn bak seg. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
MÅTTE GI TAPT: Michel Vorm sto en meget god kamp mot Tottenham, men måtte se straffen fra Roberto Soldao gå inn bak seg. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Stem frem din hit, flopp, favorittscoring og -redning fra helgens Premier League-runde.

Forrige runde Forrige uke stemte Dagbladets lesere følgende øyeblikk som de mest definerende for åpningsrunden.

Ukas hit: Simon Mignolet - 55 prosent av stemmene
Ukas flopp: Arsenal - 86 prosent av stemmene
Ukas mål: Danny Welbeck mot Swansea - 43 prosent av stemmene
Ukas redning: Simon Mignolet mot Stoke - 53 prosent av stemmene

HELHJERTET: Wayne Rooney gjorde ikke skam på David Moyes som valgte å gi ham en plass i startelleveren mot Chelsea mandag kveld. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
HELHJERTET: Wayne Rooney gjorde ikke skam på David Moyes som valgte å gi ham en plass i startelleveren mot Chelsea mandag kveld. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer
TAKK SKAL DU HA: Arsene Wenger tar tomålsscorer Lukas Podolski i hånden etter at sistnevnte har sikret en viktig trepoenger for The Gunners mot Fulham. Foto: EPA/TAL COHEN
TAKK SKAL DU HA: Arsene Wenger tar tomålsscorer Lukas Podolski i hånden etter at sistnevnte har sikret en viktig trepoenger for The Gunners mot Fulham. Foto: EPA/TAL COHEN Vis mer