Skøyte-VM i 2009 kan gi skøyteforbundet fem mill.

Sikrer OL-satsing.

(Dagbladet.no): Hamar ble i helga tildelt allround-VM i skøyter i 2009, melder Norges Skøyteforbunds hjemmeside.

Mesterskapet avholdes 6. til 8. februar i Vikingskipet. Det er ennå ikke bestemt om VM går over to eller tre dager.

Millionbonus

Skøytepresident Terje Andersen gleder seg stort over et nytt mesterskap på norsk jord. Ikke minst fordi det betyr penger i kassa.

- Vi regner med at VM allround gir et fullsatt vikingskip og at vi sitter igjen med et overskudd på minst tre millioner. Det er erfaringene fra siste års EM. Et VM vil gi mer, men det avhenger av hvilke tv-avtaler vi klarer å gjøre. Alt i alt kan VM bety fra tre til fem millioner kroner for oss, sier Andersen til Dagbladet.no.

Pengene blir nyttige til satsingen mot OL i 2010.

- Vi har lagt lista rimelig høyt for sportslige målsetninger, og VM på Hamar kommer sesongen før OL. Dette gir oss trygghet fram til OL i 2010, sier Andersen.

- Men fullsatt vikingskip forutsetter at dere har noen som kan kjempe om VM-gull?

VM-HÅP: Håvard Bøkko (19) blir trolig Norges største gullkandidat på VM på hjemmebane i 2009. Da er stortalentet 22 år. Foto: Scanpix
VM-HÅP: Håvard Bøkko (19) blir trolig Norges største gullkandidat på VM på hjemmebane i 2009. Da er stortalentet 22 år. Foto: Scanpix Vis mer

- Det forutsetter vi jo, og Håvard Bøkko er i sin beste alder da. I og med at VM går på Hamar må vel Eskil Ervik ta et par år til, humrer skøytepresidenten.

Isen fikset

Hamar arrangerte VM allround sist gang i 2004. I vinter ble EM avholdt i Vikingskipet, ikke uten problemer. Mesterskapet ble nær avlyst fordi kjøleanlegget sluttet å virke.

Siden den gang er er anlegget oppgradert for 11 millioner kroner, med tanke på vinterens sprint-VM i sammme hall.

- Vi har hatt jevnlige kontakt med det internasjonale skøyteforbundet i forhold til det som skjedde i EM i Vikingskipet. Jeg tror alle skjønner at det som skjedde sist var vanskelig å forutse. Det var en reint uhell, sier Andersen.