Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skøyte-VM uten Hedrick

Den regjerende verdensmesteren ble disket i kvalifiseringen.

Skøyte-VM i Moskva 5. og 6. februar kan gå uten tittelforsvarer Chad Hedrick.

Amerikaneren ble nemlig diskvalifisert på 10 000-meteren under det amerikanske VM-uttaket i Salt Lake City i helgen. Han klarte dermed ikke å komme seg inn blant de fire beste som får reise til Moskva.

Det betyr at en av de fire uttatte må trekke seg eller bli skadet for at VM-vinneren fra Vikingskipet i Hamar i fjor skal få sjansen til å forsvare allroundtittelen i Russland.

Hedrick glemte å veksle bane underveis på 10 000-meteren, og dermed ble han disket. Mesteren fikk sjansen til å gå utenfor konkurranse senere under VM-uttakningen, og da imponerte han stort med å gå på 13.03,99, som er en av de raskeste tidene oppnådd på skøytemila gjennom tidene.

Shani Davis satte verdensrekord på 1500 meter (1.43,33) i Salt Lake City, og han satte også verdensrekord i firkamp med 149,359 poeng. Davis overrasket med å bli nummer to bak landsmannen Hedrick i fjorårets VM, og han tok en av USAs fire plasser i årets VM sammen med Derek Parra, KC Boutiette og Clay Mull.

Om ikke Hedrick kommer til VM via bakveien, da, ved hjelp av Det amerikanske skøyteforbundet.

(©NTB)

VEKSLEFEIL: Verdensmesteren glemte å bytte bane, og ble disket fra uttaket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media