Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skøyteblad kuttet Zedniks pulsåre

Slovakisk ishockeyspiller reddet på operasjonbordet.

(Dagbladet.no): Det så fryktelig stygt ut da Richard Zednik skøytet sakte av isen, med en stripe av blod etter seg på isen i Buffalo i natt.

Nå viser det seg at slovakens liv i høyeste grad var i fare etter uhellet.

• Se video av hendelsen på ESPNs hjemmeside

Det forteller Zedniks agent til nyhetsbyrået AP, etter at NHL-spilleren i dag ble hasteoperert på sykehuset i Buffalo.

Ifølge agent David Schatia skar Olli Jokinens skøyteblad av en pulsåre på høyre side av nakken på Zednik. Blodtapet var meget stort før han fikk behandling og operasjon.

Sykehusets talsmann og kirurg Sonya Noor melder at tilstanden til slovaken nå er stabil. Han ligger på akuttavdelingen.

Jokinen traff Florida Panthers-kompisen med skøytebladet i tredje periode under møtet med Buffalo Sabres. Ifølge den kanadiske tv-kanalen Sportsnet var det like før også hovedpulsåren hans ble skåret av.

Zednik kollapset i armene på en av Panthers-trenerne ved vantet, og ble straks gitt gitt et håndkle til å stoppe blødningen. Han ble så hjulpet inn i en ambulanse utenfor ishallen.

GIKK SELV AV ISEN: Blodet fortalte tydelig hvilken vei Richard Zednik tok da han med en avkuttet pulsåre kom seg av banen i Buffalo. Foto: Scanpix/Ap
GIKK SELV AV ISEN: Blodet fortalte tydelig hvilken vei Richard Zednik tok da han med en avkuttet pulsåre kom seg av banen i Buffalo. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Zednik har i kveld fått besøk på sykehuset av sin kone Jessica og Panthers-toppsjefens kone. De ble fløyet opp fra Florida i privatfly i dag norsk tid, der Panthers-trenerne ventet.

- Hele Panthers-organisasjonen ønsker å uttrykke all mulig takknemlighet til den medisinske staben ved Buffalo General Hospital, Buffalo Sabres-ledelsen og personalet ved HSBS-arenaen. Vi takker også Panthers- og Sabres-fansen, som har uttrykt stor bekymring, sier Panthers-manager Randy Sexton.

MISTET VOLDSOMT MED BLOD: Her prøver en av Panthers-trenerne å stoppe den blodet fra pulsåren. Hockeyspilleren ble reddet på operasjonsbordet i natt norsk tid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media