BETENKT. Geir Karlstad mener at hele EM er moden for å legges ned for godt. Og at det ikke redder noe som helst ved å kutte ut mil-løpet. Foto: Scanpix.
BETENKT. Geir Karlstad mener at hele EM er moden for å legges ned for godt. Og at det ikke redder noe som helst ved å kutte ut mil-løpet. Foto: Scanpix.Vis mer

Skøytebråket: - EM er et kjempedårlig mesterskap. Dropp hele greia!

Geir Karlstad mener ISU er på ville veier.

(Dagbladet): Den tidligere milslukeren Geir Karlstad mener ISU er på fullstendig gal kurs med å droppe mila i EM og erstatte med sprintdistansen 1000 meter.

- Dropp heller hele mesterskapet. Det er overmodent, sier Geir Karlstad til Dagbladet.

Gull og bronsevinneren på de to lange distansene i Albertville-OL i 1992 har sterke meninger om hva som er feil med internasjonal skøytesport.

- Helt natta - Det er helt natta å tro at dette vil skaffe ny interesse inn i et dødt konsept. Et av de siste mesterskapene jeg kommenterte for NRK var på ei slette i Italia for NRK. Det kunne gjerne ha skjedd på femtitallet, sier Karlstad.

Han mener at veien å gå slett ikke er å ta mesterskapet over tre dager, som det er nå, og samle herrer og kvinner en helg for å kåre to mestere.

- Det er riktig at det må nytenking til. Men dette er feil for meg, sier Geir Karlstad.

Han vil beholde all round-mesterskapet som i dag. Men bare en gang i året i et verdensmesterskap.

Mannen som satte verdensrekord tre ganger på 10 000 meter sier at et mesterskap uten mil-løpet blir meningsløst.

- En løper som Sven Kramer blir jo rett og slett sjanseløs, sier Karlstad.

Kramer sier til Hamar Arbeiderblad at han vil droppe mesterskapet. Første gang uten mila blir i 2017.

Vedtaket ble fattet på ISU-kongressen iDublin i juni i fjor. Men det var først i dag at Hamar Arbeiderblad presenterte nyheten om at ISU dropper 10 000 meteren.

- Løft VM Geir Karlstad har en oppskrift som han har tro på. Det er å kutte ut hele EM og heller prioritere et verdensmesterskap for samtlige grener under det internasjonale skøyteforbundet ISU.

- La mesterskapet gå over ei uke eller opptil ti dager. Og la samtlige grener underlagt ISU kåre verdensmestere under disse dagene. Kunstløp, kortbane og hurtigløp under samme konsept vil samle en større interesse fra verdenspressen. Da vil man også kunne bidra til å heve verdenscupen. Slik som det er i dag er det altfor mange mesterskap og verdenscupen blir nedprioritert, sier Karlstad.

Han mener det er på høy tid at det blir endringer.

Og at det bør starte med følgende:

- Kutt ut hele EM. Det er et kjempedårlig mesterskap, sier Geir Karlstad.