- Skøyteforbundet mangler vyer

- Skøyteforbundet vet ikke hva de vil og har ingen filosofi bak det arbeidet de driver. Derfor er det uholdbart for meg å fortsette samarbeidet. Si gjerne at de mangler vyer, sier Ingrid Paul til Dagbladet. I går takket hun nei til å fortsette som norsk landslagstrener.

Fredag trakk Geir Karlstad seg, og dermed står Skøyte-Norge på bar bakke - én måned før løperne starter oppkjøringa mot neste sesong.

  • Først lanserte NSF en modell med Geir Karlstad som landslagssjef og Ingrid Paul som landslagstrener.
  • Så kom ideen om ett landslag og ett profflag ved siden av.
  • Etter at Geir Karlstad hadde trukket seg, fikk Ingrid Paul tilbud om å være landslagstrener alene.

Hun var innstilt på å fortsette i Norge, men takker i stedet ja til det nystartede profflaget Frisia eller det nederlandske skøyteforbundet.

- Norges Skøyteforbund har hele tida visst at jeg ønsket mer ansvar i en modell med Geir Karlstad og meg som likestilte trenere. Da Geir trakk seg, ble jeg plutselig helt alene. Det kunne ikke gå, sier Ingrid.

Tok ikke signaler

Hun mener skøyteforbundet kom altfor seint på banen i arbeidet med å legge trenerkabalen fram mot OL i Salt Lake City om to år.

- Forbundet hører litt her og lytter litt der. De har ikke greid å fange opp de viktigste signalene fra løperne og trenerne. Det er underlig at jeg ikke fikk noe tilbud før det i realiteten var for seint.

- Dessuten var den økonomiske biten altfor dårlig i forhold til det jeg får i Nederland. Jeg sa hva jeg ønsket, men tilbudet var noe helt annet.

Påvirkning

- Hadde det vært annerledes for deg som landslagstrener for én gruppe mens Geir Karlstad ledet et såkalt profflag?

- Den løsningen var aldri noe tema. Hvis de beste løperne ble samlet i én gruppe og jeg skulle trene røkla, ville min situasjon blitt uholdbar. Da hadde jeg vært landslagstrener uten påvirkningskraft.

- Nettopp påvirkning var viktig for meg. Jeg kan ikke være en trener som gir innstilling til laguttak, som andre kunne endre. Jeg sa klart ifra at Geir Karlstad og jeg måtte være likeverdige landslagstrenere.

Utenfor landslaget

- De beste løperne må samles på ett lag. Men landslaget må ikke få noe B-stempel. I Nederland er det flere profesjonelle lag ved siden av landslaget. Men de har flere løpere å ta av, sier Ingrid Paul.

  • De fleste av dem som trente under Ingrid Pauls ledelse denne sesongen, har signalisert at de kanskje kommer til å stå utenfor landslaget fram mot OL.
  • Både Hedvig Bjelkevik og Ellen Kathrine Lie har luftet tanken om å flytte til Calgary.
  • Petter Andersen og Lasse Sætre er åpne for tilbud fra Nederland.
  • Det samme sa Eskil Ervik i Dagbladet lørdag da det ble kjent at Geir Karlstad trakk seg.
BEGGE SLUTTET: Landslagstrener Ingrid Paul og Geir Karlstad har begge sagt nei til å fortsette med skøytelandslagene. Paul gir i tillegg forbundet kritikk for kortsiktig tenking.