Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skøyteforbundet mister godkjennelser

Lotteritilsynet har trukket tilbake fire av Norges Skøyteforbundets 14 godkjennelser på spilleautomater.

Årsaken er at Skøyteforbundet har brukt penger fra spilleautomatene på områder de ikke har lov til. Lotteritilsynet skriver i et brev til Skøyteforbundet at de har brukt et «ikke ubetydelig beløp» som er i strid med godkjennligen, ifølge NRK.

Tall NRK har fått fra Lotteritilsynet viser at forbundet har tatt inn 8,2 millioner i automatinntekter i årene 2003 til 2005. Av dette er seks millioner brukt til barn og ungdom under 18 år. Det vil si at 2,2 millioner ikke er brukt på det formålet.

Pengene fra spilleautomatene er øremerket barn og ungdom. I TV-programmet Brennpunkt kom det fram at forbundet også hadde brukt noe av pengene på eliteidretten. Norges Skøyteforbund har nå fire uker på seg til å svare på kritikken.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling