Skøytefremgang for Bente Skari

Bente Skari merket endelig litt fremgang i skøyting under dagens verdenscuprenn over 10 kilometer i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Les også: Seier til Tsjepalova

- Teknikken på flatene satt bedre enn tidligere. I bakkene ble det for mye stamping. De bratte bakkene i Brusson passet ikke min skøyteteknikk. Padlingen blir for kantete, muligens fordi jeg blir stresset i konkurranse, sa Bente Skari.

I dagens verdenscuprenn i fri teknikk endte hun på 16. plass, slått med 1.16 min. av vinneren Julija Tsjepalova. Den avstanden syntes ikke Skari var avskrekkende.

Lyst på skøyterenn

Lysningen i fri teknikk har gitt henne lyst til å gå det siste verdenscuprennet før jul. Det er fellesstartrennet i 15 kilometer fri teknikk i Ramsau, Østerrike lørdag 22. desember. Opprinnelig skulle hun ha droppet det rennet, men hun skal snakke mer med trener Svein Tore Samdal før endelig avgjørelse.

- For meg er de t bra med fellesstart i skøyterenn. Det er ofte en fordel å henge på andre, sa Skari, som dropper romjulens sprintrenn i verdenscupen. Hard trening og høydehus hjemme i Norge skal prioriteres for å få OL-formen. Hun går prøve-VM i Val di Fiemme første helg i januar.

Endelig Davos-seier

- For tiden er jeg ikke kvalifisert for OL-sprinten, men jeg har fortsatt lyst til den øvelsen under OL, sa hun. Det er nok bare i egne øyne hun ikke er kvalifisert. Eventuelle tvil kan hun gjøre til skamme under sprintrennet i fri teknikk i Val di Fiemme 6. januar.

Første post på Skaris tøffe program er 10 km klassisk i Davos lørdag. Der jakter hun sin første seier. Hun er mektig irritert over tre 2. plasser så langt i Davos.

(NTB - Jan-Erik Sveum)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer