Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skøytegutta tok TV- natta

På bildet ser du Even Wetten gå verdenscup i Salt Lake City sist helg. Hele 230 000 nordmenn satt oppe til tre om natta for å se på. Under OL vil skøytegutta ha 1,5 million seere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra nå av fyller vinteridrettene TV-ruta på NRK helga gjennom fram til mars. Og nordmenn er umettlige. Tallene fra sist helg viste at 500 000 så sprinten i skiskyting fra Østersund midt i beste handletida lørdag. Søndag satt 636 000 og fulgte Tore Rud Hofstads seier på 15 kilometer i Kusamo.

-  Vanligvis stiger seertallene utover vinteren og er høyest i januar og februar. Vi registrerer med interesse at tallene allerede nå er oppe på gjennomsnittet fra hele vinteren i fjor, sier NRKs forskningssjef Kristian Tolonen til Dagbladet.

Men nordmenn vil ha sport på TV på natta også. 5000 meteren i Salt Lake gikk natt til søndag 20. november. 600 000 satt og så på like etter Kveldsnytt. Fra 23.20 til 03.00 var gjennomsnittstallene 235 000 seere. Og fra 03.00 til 03.30 holdt 134 000 hardcore skøytefans seg våkne for å følge siste skjær på skjermen.

-  Jeg holdt på å dette av stolen da vi så disse tallene, sier redaksjonssjef Mads Yngve Storvik i NRK-sporten.

-  Dette er tall som er på samme nivå som presidentvalget i USA, antakeligvis høyere. Husk at summen for alle TV-kanalene nesten aldri er over 150 000 på denne tida av døgnet, sier Tolonen.

Skøyteløpernes sportssjef Finn Aamodt er selvfølgelig smørblid for oppslutningen.

-  Veldig, veldig bra. Og i OL regner vi med at halvannen million nordmenn ser på skøyter, sier Aamodt.

PS: Under OL i Salt Lake City i 2002 var det curlinggutta som holdt folk våkne. 1,3 million nordmenn så Pål Trulsens mannskap vinne gull.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!