Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skøytelandslaget i fylle-skandale

- Ingen slåss og ingenting ble ødelagt, sier skøytetrener Geir Karlstad. Søndag kveld var flere norske landslagsløpere på glattisen - uten skøyter - under VM-banketten i Herenveen. Overstadig beruset ble de sendt hjem til det norske hotellet. I dag må de forklare seg for skøytepresident Terje Andersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni norske skøyteløpere representerte Norge i VM på enkeltdistanser i Herenveen sist helg. Etter guttas 10 000 meter søndag ettermiddag avsluttet de sesongen med en fest, som for to-tre av dem utviklet seg til et sjøslag de helst vil glemme. Dagbladet kom i går kveld i konktakt med fire av VM-løperne. Resten svarte ikke på telefonen. Felles for de vi snakket med er lojaliteten overfor de som havnet utpå. Ingen vil røpe hvem det gjelder, men de fleste påstår det selv ikke var blant de som måtte forlate festen.

- Jeg var ikke blant de som ble sendt hjem, men jeg vet litt om det som skjedde. Når en drikker alkohol hender det man ikke har kontroll over hva kroppen gjør. Noen av gutta var slik, sier langdistanseløper Brigt Rykkje, som bor i Nederland.

- Slik oppførsel er ikke bra, men noen av italienerne var også ganske fulle, sier han.

Taushet

Sprinteren Roger Strøm ble heller ikke sendt hjem av kveldens alko-politi: Skøyteforbundets toppidrettssjef Laila Andresen.

- Jeg vet ingen ting om dette. Tom Erik (Oxholm) fortalte for noen dager siden at skøytepresidenten hadde beklaget oppførselen til enkelte av de norske løperne. Bankettsalen var stor og uoversiktlig, og jeg la ikke merke til noen gikk over streken.

Sier han.

Det gjorde heller ikke landslagsveteran Edel Therese Høiseth.

- Jeg ble i alle fall ikke sendt hjem. Jeg var ikke så mye sammen med de norske, men ut fra det jeg vet så var ikke det som skjedde noen «big deal».

Sprinter Grunde Njøs har bare en kommentar:

- Jeg har absolutt ingen kommentar.

- Var du blant de som ble sendt hjem?

- Jeg har ingen kommentar. Beklager.

Og det var det. Langdistansegutta Lasse Sætre, Eskil Ervik og Kjell Storelid beholdt mobiltelefonene avslått i hele går kveld. Anette Tønsberg likeså. Lagets eneste frontfigur _ Ådne Søndrål _ var ifølge kona Hege travelt opptatt med en skoleoppgave. Derfor tok ikke han telefonen heller.

Lederne snakker

Men hva var det egentlig som skjedde etter siste par på 10ø000 meter. Jo, det mener Geir Karlstad å vite en hel del om:

- Etter å ha trent i ett år blir det fest. Det blei det denne gangen også.

Banketten begynte 20.00. Da var skaden allerede skjedd. Ifølge sprinttrener Frode Rønning som ankom noe seinere - ifølge seg sjøl - rundt 21.00-21.30, var ting iferd med å roe seg.

- Det ble litt vilt ganske tidlig. Løperne ble sluppet fritt siste kvelden etter en lang sesong. Det ble litt dumt.

Men ikke dummere enn at Geir Karlstad synes det var greit:

- Det var bankett med litt skriking, latter og moro. Men ikke slåssing og bråk. Noen ble slitne og i fellesskap ble vi enige om at de fikk tusle hjem sjøl. Vi har ikke fått noen klager fra arrangørene, sier han.

- Bør det reageres overfor disse?

- Nei, de som var med veit hva dette dreier seg om. Snart skal de knekke knea igjen. Og da blir det trening og for.

Oppvaskmøte

Men skøytepresident Terje Andersen finner opptrinnet pinlig nok til i dag å ta en strafferunde med de som skreik høyest på søndag.

- Det gjelder to-tre stykker. I dag tar vi tak i de det gjelder, sier han.

Men de slipper straff som svir _ denne gangen.

- Ikke nødvendig. De er klar over at de har gått over streken.

- Hva om det skjer igjen?

- Da må vi gå til straffereaksjoner. Men jeg har absolutt ikke tro på det, sier Andersen til Dagbladet.

IKKE NOE SPESIELT: - Når sesongen er over blir det fest, sier landslagstrener Geir Karlstad.