- REDDET KJÆRESTEN, DØDE: Skøyteløperen Tor Snare Bakke fra Kongsvinger druknet under bading i Sør-Afrika. Her er han under NM allround i Vikingskipet i 1999. 
Foto: Ørn E. Borgen, SCANPIX
- REDDET KJÆRESTEN, DØDE: Skøyteløperen Tor Snare Bakke fra Kongsvinger druknet under bading i Sør-Afrika. Her er han under NM allround i Vikingskipet i 1999. Foto: Ørn E. Borgen, SCANPIXVis mer

Skøyteløper Tor Snare Bakke druknet da han reddet kjæresten

Tor Snare Bakke (30) druknet i Sør-Afrika.

||| (Dagbladet): Det 30 år gamle skøyteløpertalentet Tor Snare Bakke fra Kongsvinger druknet tirsdag under bading i Plettenburg Bay, Sør Afrika, melder Glåmdalen.

Snare Bakke var på ferie med samboeren da de ble tatt av bølger og ført utover. Snare Bakke skal ha druknet etter at han først reddet kjæresten.

Rolf Arne Snare, onkelen til 30-åringen, sier til Glåmdalen at han ble plukket opp av et redningshelikopter, men at livet ikke sto til å redde.

Snare Bakke er kjent fra idrettsmiljøet i Kongsvinger som en særdeles talentfull utøver i Kongsvinger skøyteklubb. Han la opp i 2006 for å fokusere på studier, sier leder Trond Løvstad i klubben til Dagbladet.

- Det var et helt forferdelig budskap å få. Tor var den beste mannlige skøyteløperen vi har hatt i klubben, og deltok i en rekke større mesterskap. Vi har hatt stor glede av å ha ham i miljøet. Det var alltid mye liv rundt ham, sier Løvstad.

Rolf Arne Snare sier til Nettavisen at den omkomnes kjæreste ligger inne til observasjon på sykehus i Sør-Afrika. Det skal ikke være fare for hennes liv.