MEDALJE: Sverre Lunde Pedersen kommer til å gå inn til medalje i allround-VM om ikke noe uventet skjer på den avsluttende 10 000-meteren.  Foto: Derek Leung/Getty Images/AFP
MEDALJE: Sverre Lunde Pedersen kommer til å gå inn til medalje i allround-VM om ikke noe uventet skjer på den avsluttende 10 000-meteren. Foto: Derek Leung/Getty Images/AFPVis mer

Skøyteoppturen fortsetter: - Spørsmålet er hvilken valør medaljen blir

Sverre Lunde Pedersen helt i toppen i VM før siste øvelse.

(Dagbladet): Etter en strålende start på allround-VM, kjemper Sverre Lunde Pedersen søndag om medaljene.

1500-meteren var hordalendingens mulighet sammenlignet med Sven Kramer da 22-åringen trenger ei luke til nederlenderen før 10 000-meteren senere søndag kveld.

Og Lunde Pedersen leverte.

I par med 1500-meter-kanonen Denny Morrison satte Fana-løperen press på Kramer og Denis Juskov.

- Dette er et medaljeløp! Her sikrer han seg tidenes mulighet til en medalje i allround-VM. Spørsmålet er hvilken valør det blir, utbryter NRKs ekspertkommentator Even Wetten.

Lunde Pedersen tok ledelsen på 1,43,99.

Nordmannen satte press på sine argeste konkurrenter, Denis Juskov og Kramer. De gikk i siste par, og russeren leverte et strålende løp.

Russeren vant distansen med et drøyt sekund ned til Lunde Pedersen, og nå leder han mesterskapet med 7,3 sekunder på Kramer og åtte sekunder på nordmannen før 10 000-meteren.

Det skiller elleve sekunder fra Lunde Pedersen ned til fjerdeplasserte Morrison.

- Nå går han for sølvet. Han skal utfordre Juskov med åtte sekunder. Det er fullt mulig, konkluderer Wetten.

I dameklassen sjokkerte Ida Njåtun alle der hun parkerte samtlige med minst halvannet sekund og bare var ni tideler bak verdensrekorden.