Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skøyter: Norge med bronse på lagsprinten tross starttrøbbel

Håvard Holmefjord Lorentzen fikk problemer i starten med det ble likevel bronse for det norske laget i VM torsdag. Nederland vant etter at Canada ble disket.

BRONSE: Håvard Holmefjord Lorentzen var kaptein på de norske lagsprintlaget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BRONSE: Håvard Holmefjord Lorentzen var kaptein på de norske lagsprintlaget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Ved siden av Lorentzen, gikk Odin By Farstad og Bjørn Magnussen på laget. De gikk inn til 1.19,54. Canada noterte 1.17,68 og trodde de hadde vunnet, mens Nederland gikk til 1.18,19, Kina hadde 1.18,53.

Det drøyde littt med å kåre vinneren ettersom juryen måtte sjekke om Canada hadde vekslet forskriftsmessig. Det hadde de ikke og ble diskvalisert fra gullet. Avgjørelsen drøyde ettersom Canada kom med en motprotest.

– Det er veldig irriterende. Det er jo over ett sekund som ryker. Høyreskjæret mitt glipper og jeg fikk en rotasjon. Det er bare irriterende, sa Lorentzen til Viasat 4.

Kaptein Lorentzen leverte likevel en knallrunde med 24,00 underveis. Formen er tydeligvis i anmarsj.

De norske laget forsøkte seg med en ny taktikk med å få Farstad nærmere Lorentzen i starten, men da feilet Fana-løperen og Bjørn Magnussen stakk ifra.

Nordmennene gikk i par mot sterke Russland med Ruslan Murasjov, Viktor Musjtakov og Pavel Kolisjnikov. Der falt verdensrekordholderen på både 500 og 1000 meteren Kolisjnikov. Han synes å få en trøkk i den ene hånden.

(NTB)