Skøyter slår alle rekorder

Norges Skøyteforbund setter rekord hver gang de underskriver en ny sponsorkontrakt. I år har NSF gjort avtaler for over fem millioner kroner - mer enn en tredobling av fjorårets budsjett.

Skøyter selger som aldri før: Billettene til VM i Vikingskipet er for lengst revet bort, og seertallene for TV viser at Ådne Søndrål & Co topper alle lister.

Og skøyteforbundet merker populariteten på kontoutskriftene.

- De avtalene som er underskrevet, gjelder for årets sesong og neste - med opsjon på ytterligere to år, sier skøytepresident Terje Andersen til Dagbladet.

For tre sesonger siden slet Norges Skøyteforbund med å skaffe sponsor. Det var ikke mange kronene som gikk inn på kontoen. Satsinga måte justeres deretter.

Sponsorer i kø

Foran årets sesong sto sponsorene i kø for å sikre seg plass på skøyteløpernes bryst. Ådne Søndråls OL-gull i Nagano var som en magnet på norske bedrifter. Og da gullgutten bestemte seg for å satse videre enda en sesong eller to, bladde Oslo Energi opp fem millioner kroner for å kalle seg generalsponsor.

Om få dager håper NSF å sikre seg underskriften til en hovedsponsor - i tillegg til diverse delsponsorer.

Lett å selge

- Nå er det lett å selge skøytesporten. Og det er flere årsaker, sier Terje Andersen.

  • Frontfiguren Ådne Søndrål.
  • Løpere med sterke resultater på enkeltdistansene.
  • Stor medieinteresse.
  • Høye seertall på TV.- Dessuten tenker vi nytt. De fireS-enes tid er over. Nå satser vi på fire F-er - fart, fornyelse, forankring og fest, sier Andersen.

Rask sport

- Fart betyr at skøyter er verdens raskeste idrett på beina. Med fornyelse mener vi nye og moderne farger på utstyret. Forankring betyr at vi aldri skal glemme hvor vi kommer fra. Og fest betyr moro for løpere og publikum.

- Hvorfor greide ikke NSF å utnytte Koss-effekten etter OL i 1994?

- Da Johann la opp, mistet vi vår beste salgsvare. Dessuten ble vi lurt av hans gode resultater. Bortsett fra Kjell Storelid var det tynt bak Johann. Og vi var uheldige med skader på flere løpere.

- Men denne gangen står vi ikke på bar bakke. Bredden er mye større enn før, sier Andersen.