Skøytestjerne som har trent med Norge tatt i doping

Tatt etter VM på Hamar.

TATT I DOPING:Tyske Claudia Pechsteins dopingprøver fra Hamar-VM viser spor av doping. Foto: AP
TATT I DOPING:Tyske Claudia Pechsteins dopingprøver fra Hamar-VM viser spor av doping. Foto: APVis mer

|||(Dagbladet.no) Den tyske skøyteløperen Claudia Pechstein (37) er utestengt i to år etter å ha avlagt positiv dopingprøve under VM i Hamar i februar, melder NTB.

Pechstein var en av gullfavorittene og hun lå på tredjeplass etter første dag av verdensmesterskapet. Natt til søndagen ble hun derimot syk, og hun måtte trekke seg etter to distanser.

Den tyske veteranen - som har fem OL-gull - har trent med det norske landslaget.

- Det er det tyske forbundets problem. Vi har hjulpet mange land, blant annet Sverige og også Tyskland. Det viktige er at Det norske skøyteforbundet tar avstand fra dette. Vi etterlever antidopingreglene, sier landslagstrener Peter Mueller til NTB.

Det internasjonale skøyteforbundet opplyste i ettermiddag at undersøkelser av Pechsteins blodprofil indikerte unormale endringer, spesielt etter VM i februar.

- Dersom ISU sier dette, så kan det nok være riktig. Det er i så fall en stor tragedie, sier Gerd Heinze, presidenten i Det tyske skøyteforbundet.

Hun er nå utestengt til 2011, men kan anke avgjørelsen for Idrettens voldgiftsrett (CAS). Hvis dommen blir stående mister hun muligheten til å vinne sitt sjette OL-gull i Vancouver.

Pechstein vant sine fem OL-gull i 1994, 1998, 2002 og 2006 - og er Tyskland mestvinnende vinterolympier gjennom tidene.

Hun har også en rekke EM- og VM-gull, både i allround og på enkeltdistanser.

Her kan du lese hele uttalelsen til Det internasjonale skøyteforbundet

TRENTE MED NORGE: Claudia Pechstein får en klem av den norske landslagstreneren Peter Mueller. Den tyske skøytelegenden har trent mye med det norske landslaget. Foto: REUTERS
TRENTE MED NORGE: Claudia Pechstein får en klem av den norske landslagstreneren Peter Mueller. Den tyske skøytelegenden har trent mye med det norske landslaget. Foto: REUTERS Vis mer