Skøytet over hele isen for å slå ned keeperkollega

- Noe jeg lenge har hatt lyst til å gjøre.

FIKK INN EN VENSTRE: Her har Penguins-keeper Brent Johnson fått inn et venstreslag på Islanders-keeper Rick DiPietro. Foto: JUSTIN K. ALLER/GETTY IMAGES/AFP
FIKK INN EN VENSTRE: Her har Penguins-keeper Brent Johnson fått inn et venstreslag på Islanders-keeper Rick DiPietro. Foto: JUSTIN K. ALLER/GETTY IMAGES/AFPVis mer

(Dagbladet): Nattas keeperslåsskamp i NHL har blitt en stor snakkis i USA, og det er ikke så rart.

Det er ikke alltid du har tid til å telle til tre, før det smeller i den nordamerikanske hockeyligaen. Å kaste hansken og slåss er en del av sporten.

Pittsburgh Penguins-keeper Brent Johnson hadde mulighet å tenke seg om, på veien fra eget mål til den andre siden av rinken - hvor han slo ned New York Islanders-keeper Rick DiPietro.

Dro av seg hjelmene Bråket startet da DiPietro stakk spaken ut og slo til Penguins-spiller Matt Cooke, skriver Pittsburgh Tribune-Review.

- Jeg prøvde å styre unna, men han slo meg. Jeg ble tatt på senga, sier Cooke.

Temperaturen ble høy, men aller varmest var det under hjelmen til Penguins-keeper Johnson.

AV MED HJELMEN OG RETT NED: Rick DiPietro rakk akkurat å ta av seg hjelmen før han ble slått ned av Brent Johnson. Foto: JUSTIN K. ALLER/GETTY IMAGES/AFP
AV MED HJELMEN OG RETT NED: Rick DiPietro rakk akkurat å ta av seg hjelmen før han ble slått ned av Brent Johnson. Foto: JUSTIN K. ALLER/GETTY IMAGES/AFP Vis mer

Han tok fart fra egen målgård og styrtet mot den andre siden av rinken. Han dro av seg hjelmen og konfronterte DiPietro, som også hadde tatt av seg hodebeskyttelsen.

Og før DiPietro rakk å reagere langet Johnson ut en knyttet venstrenevne som slo motstanderkeeperen rett i isen.

Overrasket lagkameratene - Johnny (Brent Johnson) gjorde en god jobb, jeg hadde ingen anelse om hva som skjedde, sier Cooke.

Det var 16 sekunder igjen av kampen og begge målvaktene ble idømt matchstraff. Marc-Andre Fleury kom inn for Johnson og han er strålende fornøyd med slåssegenskapene til makkeren.

- Johnny er høyrehendt og så går han inn med venstre, det var fantastisk. Han var så rolig, og så bare booom! skryter Fleury.

Knockout-Johnson selv innrømmer at han nok overrasket lagkameratene litt.

LETT MATCH: Slåsskampen var over i løpet av sekunder. Foto: GENE J. PUSKAR/AP
LETT MATCH: Slåsskampen var over i løpet av sekunder. Foto: GENE J. PUSKAR/AP Vis mer

- Gutta visste ikke at jeg hadde det i meg. Dette er noe jeg lenge har hatt lyst til å gjøre og så var det kanskje litt frustrasjon som fikk utløp, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

- Det var en slåsskamp, sånt skjer. Han har lange armer, sier DiPietro.

PS! Pittsburgh vant kampen 3-0 og Johnson hadde en stor dag på jobben før han begynte å slåss, med 20 redninger, skriver Associated Press.

HYLLET: Brent Johnson ble hyllet av både lagkamerater og publikum etter knockouten. Foto: JUSTIN K. ALLER/GETTY IMAGES/AFP
HYLLET: Brent Johnson ble hyllet av både lagkamerater og publikum etter knockouten. Foto: JUSTIN K. ALLER/GETTY IMAGES/AFP Vis mer