Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skøytetrener anklages for å ha slengt en løper i veggen

USAs OL-trener permittert etter grove anklager om misbruk.

PERMITTERT: Koreanskfødte Chun Jae-su er permittert etter anklager om grovt verbalt og psykisk misbruk. Foto: NTB Scanpix
PERMITTERT: Koreanskfødte Chun Jae-su er permittert etter anklager om grovt verbalt og psykisk misbruk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske kortbanetreneren på skøyter, koreanskfødte Chun Jae-su, er permittert etter at det er satt i gang undersøkelser mot ham.

Årsaken er at en rekke løpere har stilt spørsmål ved treningsmetodene hans. Chun er anklaget for direkte misbruk, både verbalt og psykisk. Totalt har 19 løpere, flere av dem medaljevinnere fra OL i Vancouver, stilt seg bak de grove anklagene.

Han skal i sinne ha slengt en løper i veggen, og han skal også ha ydmyket kvinnelige løpere ved å kalle dem fete. I tillegg til dette blir han anklaget for å ha tvunget løpere til å trene i perioder de var i ferd med å komme seg etter skader.

- Jeg har ikke misbrukt løpere på noen som helst måte, og jeg er helt sikker på at de undersøkelsene som er satt i gang vil renvaske meg for de anklagene og beskyldningene som rettes mot meg, skriver Chun i en melding.

Søndag vedtok likevel det amerikanske skøyteforbundet å sette treneren under administrasjon og permittere ham til de omfattende undersøkelsene er over.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media