Skrangler mot toppen

Kroppen skrangler og det verker i alle ledd morgenen etter kamp. Men foran mål er Egil Østenstad (33) giftigere enn noen gang. Derfor er Viking for alvor en gull-kandidat.

I går sikret veteranen tre poeng i en kamp der Thomas Myhre lenge var en levende vegg i FFK-målet.

Egentlig skulle Østenstad levd behagelig som fotballpensjonist. Men nå krever hele Stavanger at han tar ett år til for klubben.

-  Kanskje, vi får se. Fotball er fortsatt gøy, men gjør mer vondt enn da jeg var 25. Et så tett kampprogram tærer tungt på en sliten kropp, sier Egil Østenstad til Dagbladet.

Sniker i køen

Sammen med raske og lure Toni Nhleko har Østenstad vært hovedarkitekten bak Vikings litt ubemerkede sniking i køen bak Start og Vålerenga. I går ble makker Nhleko skadet under oppvarmingen, men Stoke-aktuelle Hannes Sigurdsson var en god erstatter. Nå lukter siddisene gull etter gode spillerkjøp som har gitt mer duellstyrke og raskere overganger. Men som så ofte før tok det tid før Viking-maskinen kom i gang på hjemmebane.

Ufortjent

Fredrikstad ledet helt ufortjent til langt ut i andre omgang. De fleste vil også mene at gjestene i tillegg ble snytt for et straffespark i åpningsminuttet.

-  Huff, vi har ligget under i så mange kamper. I dag var jeg redd for at vi ikke skulle få uttelling på de mange sjansene. Thomas Myhre var jo i det helt umulige hjørnet.

-  Mot en dårligere keeper hadde vi vunnet med mange mål. Men det er godt for landslaget at Myhre viser klasse og spiller i Norge nå, mener Egil Østenstad.

-  Jeg var definitivt raskere for ti år siden. Men jeg er rutinert og er kanskje også blitt litt bedre på noe, smiler Viking-spissen.

Han hadde også en kjempesjanse aleine mot Myhre i første omgang, den ballen så de fleste i mål.

-  Men jammen hang ikke han gamle Myhre der oppe og fikk tak i ballen, sier Østenstad.

-  Stolt trener

Trener Roy Hodgson roser både Østenstads spill og ikke minst hans holdninger utenfor banen.

-  Han har hatt en fantastisk karriere og kom ikke til Viking for å tjene store penger. Han spurte hva han kunne gjøre for klubben som ga ham starten på karrieren.  Jeg er stolt over ham. Nå må han sjøl bestemme om han vil ta ett år til, eller om det er tid for å si at nok er nok og «nå vil jeg leve rolig sammen med familien.»

-  Viking vil respektere og takke ham, uansett hva han kommer fram til, sier Hodgson til Dagbladet.

GOD, GAMMEL ÅRGANG: To ganger lurte Egil Østenstad en vanvittig god landslagskeeper Thomas Myhre. Viking er for alvor med i gullkampen i det som kan bli tidenes Tippeliga-avslutning.