Skrapesyke

BÆBU (Dagbladet): Velkommen til oss her i den lille grenda Bæbu (943 m.o.h). Her er det fem minus, blå himmel, litt rød vin og prima forhold både ute og inne i høydefjøset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spesielt fjernsynsglade ble vi i går. Vi skimtet barten til TV2s Ernst A. Lersveen. Den så ut til å være nytrimmet foran dagens tremil. Dermed leder tabloidkanalen allerede 1- 0 over NRKameratene før helvete starter for blodig adjektivisk alvor med Rike, Wathne, Scheie, H. Carlsen, Hjeltnes og Graff. Sistnevnte var for øvrig innom Bæbu Optiske før avreise Østerrike.

Stemning ellers i grenda er upåklagelig. Flere av oss sang «seier'n er vær» da vi så H.M. Kongen og H.M. Dronningen lande like ved VM-tettstedet i går kveld. Som en skøyerfant uttalte: Han er jo også Alpenes konge.

(Reklame): «Utlånsrenta i Bæbu sparebank er nå på 4 prosent flatt. Det er full barnehagedekning, gratis kondomer og de 878 i bygda kommer fra alle verdens land. Unntatt Tyrkia. 1999 Bæbu, tettstedet som ikke har postkontor.»

Men, vi gleder oss ikke til dagens øvelser. Årsaken har lange historiske stavtak ettersom han Sondre Ørskheim, vinteren 1814, gikk gjennom Mjøsisen bare tre mil og 15 km før han nådde Riksforsamlingen på Eidsvoll.

Den eldste her i Bæbu derimot er en skrue. Han kaller seg treskiamuslim fordi han husker den 19. februar 1974, 25 år og 65 Dæhlie-millioner siden i dag, da Magne Myrmo med topplua rett opp var den siste VM-vinner på treski.

Magne kom, som de fleste andre av tidenes toppidrettsutøver, fra odelsgården nedre Bæbu. Han var i sleket med han Ole Sverre Myrdynga, (1915- 1952), som tok en suveren nestsisteplass under femmila, klassen for menn uten lang underbukse. OL i 1952.

Siste: Bare timer før dagens tremil og 15 km (kvinner) meldes det fra høydefjøset at vår sjefssmører har pådratt seg skrapesyk. Klassisk blå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer