Patrice Evra om Pogba og Sanchez

Skråsikker Evra: - Pogba kommer til å dra

Patrice Evra er ærlig om kompisen Paul Pogbas framtid, og går løs på Alexis Sánchez. Til sommeren kan det bli spillerflukt på Old Trafford.

KOMPISER: Patrice Evra og Paul Pogba spilte sammen i både Manchester United og Juventus. Foto: NTB scanpix
KOMPISER: Patrice Evra og Paul Pogba spilte sammen i både Manchester United og Juventus. Foto: NTB scanpixVis mer

Patrice Evra er ikke redd for å by på seg selv, men i et intervju med Sky Sports snakker han for første gang åpent og ærlig ut om situasjonen i eks-klubben. Etter åtte år i Manchester United følger han fremdeles tett med på alt som foregår i gamleklubben, og har flere tanker om hva som kommer til å skje de neste månedene.

Franskmannen spilte sammen med Paul Pogba både i United og i Juventus, og de to er gode kamerater også utenfor fotballbanen. I et intervju med Sky Sports forteller Evra at han forventer at landsmannen forlater Manchester til sommeren.

- Jeg tror han kommer til å dra. Man må føle kjærligheten når man spiller, man må være dedikert. Hvis Paul bestemmer seg for å bli ett eller flere år, vil kanskje fansen elske ham fordi han forplikter seg.

Etter en dårlig United-sesong tror Evra at Pogba bare er en av flere som kommer til å forsvinne ut dørene på Old Trafford i løpet av de neste månedene.

- Jeg vil ikke legge all skylden på alle spillerne, men noen vet ikke engang hvorfor de er i klubben, sier Evra.

UNITED-STJERNE: Paul Pogba fikk se video av sin egen finte av Dagbladets reporter. Franskmannen likte åpenbart det han så - og ba like gjerne om å få klippet tilsendt. Vis mer

- Drepende for ham

I den avsluttende serierunden gikk United på et pinlig 2-0-tap for nedrykksklare Cardiff, og etter kampen fikk Pogba høre det fra hjemmefansen.

Illsinte supportere hetset midtbanestjerna, og Pogba sendte et skuffet blikk i retur. Tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, kritiserte Pogba for å ha gått bort til supporterne i det hele tatt.

- Etter den sesongen han har hatt er det bare å gå inn. Man kan ikke diskutere, da, mener BBC-eksperten.

En slik type mottakelse fra egne supportere er bare med på å presse Pogba ut av klubben, sier Evra.

- Jeg prøver ikke å beskytter Paul, men hendelser som den er drepende for ham.

KAPTEIN: Patrice Evra spilte i Manchester United mellom 2006 og 2014. Foto: AP Photo/Scott Heppell
KAPTEIN: Patrice Evra spilte i Manchester United mellom 2006 og 2014. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

- Kommer for pengenes skyld

I et sviktende og underpresterende lag, har Alexis Sánchez ofte blitt hakkekyllingen. Chileneren ankom fra Arsenal som en av Premier Leagues beste spillere, men har ikke funnet formen i United-drakta.

Med omtrent fire millioner i ukelønn har Sanchez også blitt et pengesluk for klubben, og etter knappe 16 måneder i United er det mange som ønsker ham bort.

- Noen spillere kommer bare for pengenes skyld. Jeg er ikke redd for å si det, melder Evra.

Han er nokså nådeløs med Sanchez, og forventer også at han drar i sommer.

- Jeg har ingenting imot ham, men da jeg så den overgangen tenkte jeg at Manchester Uniteds historie gikk i vasken.

- Jeg vil vite hva som er den egentlige grunnen til at han valgte United. Ikke fortell meg at han elsket klubben som ung. Det er enten pengene eller så ville han være nummer én, bære drakta med nummer sju og være stjerne.

Spillerflukt

Det kommer etter alt å dømme til å bli en hektisk sommer på Old Trafford. For spillerflukten er allerede i gang. Bare i forbindelse med helgas siste serierunde takket to kjente ansikter for seg i klubben.

Antonio Valencia har spilt i United i ti år, men spesielt den siste sesongen har det blitt lite spilletid for høyrebacken. Nå er han ikke lenger ønsket i Solskjærs mannskap.

Klubben forsøkte å beholde Ander Herrera, men de var ikke villige til å innfri spillerens lønnskrav. Spanjolen er en av fansens høyest elskede spillere, men i før Cardiff-kampen offentliggjorde klubben at midtbanespilleren har spilt sin siste kamp. PSG skal være høyaktuell som hans neste stoppested.

Det er også usikkerhet rundt flere andre navn. I likhet med Herrera og Valencia, går også Juan Matas kontrakt ut til sommeren. Han er en annen fanfavoritt, men foreløpig har ikke United sikret seg hans tjenester videre.

Marcus Rashford og David de Gea er spillere United ønsker å beholde, og med kontrakter som går ut neste sommer begynner det å haste. Rashford er Manchester-gutt og kommer trolig til å signere på papirene til slutt, mens det er mer usikkerhet rundt spanjolen. Stjernekeeperen forsvinner imidlertid neppe allerede denne sommeren.

Romelu Lukaku har ved gjentatte anledninger uttrykt et ønske om å en dag spille i Italia, og flere Serie A-klubber skal være interesserte. Belgieren er ikke et soleklart førstevalg i United, så gjenstår det å se om han forsvinner.

I forsvar er det en rekke usikkerhetsmomenter. Ashley Young er 33 år gammel og har vært gjenstand for mye kritikk i løpet av sesongen. Marcos Rojo startet bare to kamper denne sesongen, mens Matteo Darmian startet fem. Begge to skal bli sett på som overflødige på Old Trafford. United har lenge vært koblet til en ny midtstopper, og hvilke tanker Solskjær har om Phil Jones, Chris Smalling og Eric Bailly er uvisst. Victor Lindelöf virker å være førstevalget, men han trenger en trygg partner i midtforsvaret.