Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Skråsikker på at Brækhus blir vist på TV i Norge

- Vi er i sluttfasen av forhandlingene, sier matchmaker Tom Loeffler om kaoset.

SKAL EROBRE USA: Fem belter står på spill når Cecilia Brækhus bokser i Los Angeles lørdag kveld, lokal tid. Foto: JOHN T. PEDERSEN
SKAL EROBRE USA: Fem belter står på spill når Cecilia Brækhus bokser i Los Angeles lørdag kveld, lokal tid. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Cecilia Brækhus (36) skriver historie når hun lørdag bokser mot amerikanske Kali Reis (32) i Los Angeles. For første gang blir en kvinnelig boksekamp vist direkte på storkanalen HBO.

Direktesendingen har mye å si for rekkevidden av Brækhus' eksponering i USA. Millioner av TV-seere vil se kampen. I tillegg faller en skanse: En kvinnelig boksekamp blir løftet opp på et nytt nivå ved at den sidestilles med en mannlig fight.

STERK I TROEN: Matchmaker Tom Loeffler er overbevist om at det løser seg med kampen til Brækhus i Norge. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
STERK I TROEN: Matchmaker Tom Loeffler er overbevist om at det løser seg med kampen til Brækhus i Norge. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

I Norge har det hersket kaos og forvirring om det i det hele blir mulig å se kampen direkte. For noen dager siden bekreftet Viasat at de ikke skal vise oppgjøret. Stian Aune kleppo ville ikke begrunne dette, men nå bekrefter matchmaker Tom Loeffler at det jobbes med andre kanaler i Norge.

- Vi er sluttfasen av forhandlingene, sier Loeffler til Dagbladet. Han vil ikke gå inn på navn, eller på hvilke plattformer som er aktuelle.

- Vi kommer med en annonsering om ikke lenge, erklærer han.

Stortrives

Dagbladet møter sjefen for K2 Promotions i Santa Monica utenfor Los Angeles. Her trente både Brækhus og Reis på boksesenteret Wild Card West Gym i går kveld, norsk tid.

Mye media var til stede. Det samme var et par ringdamer i 20-åra. Og Brækhus legger ikke skjul på at hun stortrives med sirkuset.

På oversikten til Boxrec er Reis ranket som nummer 131 i verden. Brækhus er nummer to. Men oppildnet av hjemmebanefordel tror flere aktører at Reis kan utfordre Brækhus. Hun har 13 seirer og seks tap i mellomvekt, og må ned to vektklasser for å bokse mot «The First Lady».

TRENER: Lucia Rijker (til høyre) har vært treneren til Ceilia Brækhus de siste ukene. Her er de to i ringen i Wild Card West Gym i Santa Monica. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
TRENER: Lucia Rijker (til høyre) har vært treneren til Ceilia Brækhus de siste ukene. Her er de to i ringen i Wild Card West Gym i Santa Monica. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Kampen går seint lørdag kveld, lokal tid, i StubHub Center. Los Angeles ligger ni timer bak. Dermed entrer Brækhus og Reis ringen søndag morgen norsk tid, trolig mellom 05.00 og 06.00. De to skal bokse før hovedoppgjøret mellom Gennady Golovkin fra Kasakhstan og amerikaneren Vanes Martirosyan.

- Vi jobber med norsk TV. Tidsskjemaet passet ikke for Viasat. Det var for seint, og HBO har vi ikke kontroll på. Men vi skal sørge for at Brækhus' kamp blir vist i Norge. Totalt vil den gå i over hundre land, sier Loeffler.

Ordknapp

Da Dagbladet snakket med Discovery og TV 2 i forrige uke, var begge kanalene ordknappe om hvordan de forholder seg til Brækhus-kampen. Ingen kanaler har for vane å kommentere aktuelle forhandlinger.

På spørsmål fra amerikanske medier i går - om hvordan hun tror nordmenn ser på fighten lørdag - svarte Brækhus:

- Jeg tror det er kult for dem å se at jeg er ute i verden og underholder folk med boksingen min. Ikke bare i Europa og Norge, men også USA.

Loeffler sier det er ventet 10 000 tilskuere på StubHub Center:

RINGSIDE: Da Brækhus og Reis trente i går kveld, sto to ringdamer og fulgte med. - Sånn har vi det ikke i Norge, utbrøt Brækhus til latter fra amerikanske journalister. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
RINGSIDE: Da Brækhus og Reis trente i går kveld, sto to ringdamer og fulgte med. - Sånn har vi det ikke i Norge, utbrøt Brækhus til latter fra amerikanske journalister. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Dette er en stor mulighet for Cecilia i USA. HBO har alltid vært en topp plattform for boksing. At hun blir den første kvinnen som bokser direkte på kanalen, er et stort øyeblikk for kvinnelig boksing, for Cecilia og for HBO.

Fem belter

Brækhus er innehaver av fem belter. Alle beltene står på spill i den kommende kampen. Reis går for å være en farlig og rask bokser.

- Hun ser fram til dette historiske øyeblikket like mye som Cecilia, sier Brækhus-trener Lucia Rijker til Dagbladet.

- Dette er en fantastisk mulighet for Cecilia til å vise hvem hun er i USA.

Reis anerkjenner Brækhus som en stor bokser. Men svarer samtidig «hvem vet hva hun selv kommer med lørdag».

- Det blir en kraftfull og fantastisk match gjennom ti runder. Hun er favoritt. Men alle som kjenner meg vet at jeg ikke er her bare for å plukke opp en sjekk, sier Reis til Dagbladet.

UTFORDRER: Kali Reis har 13 seirer og 6 tap i karrieren. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
UTFORDRER: Kali Reis har 13 seirer og 6 tap i karrieren. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media