Erling Braut Haaland (19)

Skreddersydd for Lagerbäck

I Erling Braut Haaland har Lars Lagerbäck fått en 4-4-2-spiss med ekstremt potensial. Det er bare å sette gutten i arbeid.

ÉN KAMP, NI SCORINGER!: Erling Braut Haaland scorer 2-0 i VM-kampen (U20) mellom Norge og Honduras i sommer. Norge vant 12-0 og Haaland scoret ni mål. Det blir ikke så enkelt på A-laget, men 19-åringen fra Salzburg er god nok for Norge. Det er derfor han er tatt ut. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ÉN KAMP, NI SCORINGER!: Erling Braut Haaland scorer 2-0 i VM-kampen (U20) mellom Norge og Honduras i sommer. Norge vant 12-0 og Haaland scoret ni mål. Det blir ikke så enkelt på A-laget, men 19-åringen fra Salzburg er god nok for Norge. Det er derfor han er tatt ut. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Erling Braut Haaland (19) er i løypa til å bli Norges neste spiss av internasjonalt format. Stor, sterk og hensynsløs krysser han av de fleste boksene for hva de fysiske kravspesifikasjonene angår.

Vårt neste spissbeist om du vil, med nasjonale fotballgener fra John Carews massive tilstedeværelse, og far og sønn Iversens (Odd/Steffen) totale fryktløshet innenfor motstanderens 16-meter.

Når det gjelder effektivitet og målscorende evner er det bare å lese statistikkene.

Den lyver ikke.

Den underbygger påstanden.

ERLING BRAUT HAALAND er ikke tatt ut i den norske landslagstroppen fordi han er ung, lovende og vurderes som en betydelig del av framtida til det norske landslaget. Lars Lagerbäck bryr seg ikke om sånt. Norges landslagstrener bryr seg bare om det han ønsker i enden av et stramt organisert og hardtarbeidende lag i 4-4-2:

Resultater.

DET ER IKKE Lagerbäcks jobb å tenke langsiktig. Svensken er ingen del av norsk fotballs framtid. Lars Lagerbäck er her og nå, EM-kvalifiseringen til 2020. Og derfor debuterer Erling Braut Haaland i den norske landslagstroppen fordi han er god nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer