FRUSTERT:  Yaya Toure og City skapet en rekke halvsjanser, men greide aldri å slå tilbake mot West Ham.  Foto: NTB Scanpix
FRUSTERT: Yaya Toure og City skapet en rekke halvsjanser, men greide aldri å slå tilbake mot West Ham. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skrek i frustrasjon da City gikk på sesongens første PL-tap

West Ham scoret to og vant.

• Manchester City - West Ham 1-2 (1-2)

(Dagbladet): Premier Leagues desidert beste lag denne sesongen, Manchester City, fikk en nesestyver allerede etter fem minutter mot West Ham.

Victor Moses dunket ballen i mål fra seksten meter bak en sjanseløs Joe Hart.  

City fikk ristet av seg den umiddelbare skuffelsen, og produserte en rekke sjanser ut over i omgangen.  Blant annet brant Kun Agüero flere solide målsjanser.

Åpnet scoringskontoen Selv om det var hjemmelaget som produserte sjansene - var det West Ham som scoret kampens andre mål. På sitt andre skudd mellom stengene til Hart.

  0-1 :  Raheem Sterling måtte se Victor Moses semde  West Ham i ledelsen. Foto: NTB Scanpix
0-1 : Raheem Sterling måtte se Victor Moses semde West Ham i ledelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var Diafra Sakho som til slutt fikk lirket ballen i mål etter en corner med påfølgende klabb og babb.

Men City ga ikke opp - og på overtid i første tente Kevin de Bruyne håpet igjen for blåtrøyene. Det var Agüero som serverte nysigneringen ballen like utenfor sekstenmeteren - og de Bruyne takket med å styre inn reduseringen.

Stormløp Den andre omgangen ble akkurat som forventet - et stormløp mot West Hams mål med en sjelden kontring fra bortelaget når muligheten bøy seg.

Da klokka hadde passert 60 var det smått utrolig at City ikke hadde scoret ennå - både Yaya Toure og Jesus Navas hadde vært sin gode målsjanse, og Agüero skrek på straffe da han ble hindret i boksen.

Og slik forsatte det. Det var et bonanza av sjanser.

 0-2  Diafra Sakho økte ledelsen for West Ham. Foto: NTB Scanpix
0-2 Diafra Sakho økte ledelsen for West Ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De bodde nesten i boksen til West Ham, sier Erik Thorstvedt etter oppgjøret.

Men West Ham-spillerne kjempet heroisk anført av en strålende Winston Reid - og City var ikke så nøyaktige på den siste tredelen som man må være mot det kompakte bortelaget.

Og når heller ikke Nicolás Otamendis stuss fra to meter greide å overliste Adrian fem minutter før slutt - virket det bare bestemt at dette var den dagen.

- For å vinne må man score, og det gjorde vi ikke. Vi spilte veldig bra i annen omgang, men ikke i første. Vi var ikke så aggressive som vi må være på hjemmebane, sa City-manager Manuel Pellegrini, ifølge BBC.

 1-2  Kevin de Bruyne åpnet scoringskontoen i sin nye klubb. Foto: NTB Scanpix
1-2 Kevin de Bruyne åpnet scoringskontoen i sin nye klubb. Foto: NTB Scanpix Vis mer

West Ham-trener Slaven Bilic sa følgende til etter oppgjøret:

- Vi fortjente seieren siden vi scoret to mål i første omgang og spilte veldig bra, fra keeperen til spissen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram