Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrek på Gibson-skudd en hel omgang

22-åring med to susere mot Spurs.

DAGENS MANN: Darron Gibson viste at han kan ha en framtid på Old Trafford med to susere mot Tottenham i kveld. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
DAGENS MANN: Darron Gibson viste at han kan ha en framtid på Old Trafford med to susere mot Tottenham i kveld. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

||| Manchester United - Tottenham 2-0

(Dagbladet): «Shooooooot», ropte United-fansen så fort Darron Gibson (22) fikk ballen på Tottenhams banehalvdel etter pause i kveld.

Tribuneropene var definitivt på sin plass, for den unge nordiren viste fram en fryktinngytende skuddfot da United tok seg til semifinalen i ligacupen på bekostning av «ligacupspesialisten» Tottenham.

To strålende langskudd - etter 16 og 38 minutter - gjorde Gibson til dagens ubestridte mann på Old Trafford.

- Han var god, sier sir Alex Ferguson, som spesielt likte det andre målet.

- Bevegelsen og pasningsspillet holdt god kvalitet, og avslutningen var fantastisk. Gibson og Anderson hadde en meget god kamp på midtbanen. Vi er to kamper unna Wembley, og det er positivt. Vi gleder oss til semifinalene og disse gutta kommer til å få sjansen igjen, lover sjefen.

Gibson-show

Gibson åpnet med å banke inn en markkryper fra rundt 20 meter til 1-0-ledelse for United, som på det tidspunktet var noe flatterende for de røde. Målet som kom drøye 20 minutter senere var enda vakrere: Gibson spilte vegg med Danny Welbeck før han bøyde ballen utenfor rekkevidden til Gomes og helt oppe i hjørnet fra 18 meter.

Vakkert utført av Gibson, som ved flere anledninger har vist at han har alvorlig med krutt i høyrestøvelen. Likevel har han bare fått sporadiske sjanser av sir Alex Ferguson denne sesongen, blant annet i forrige ukes 0-1-tap mot Besiktas.

SLØSTE: Peter Crouch kom inn i 2. omgang, men føyde seg bare inn i rekka av ineffektive Spurs-spisser. Foto: REUTERS/Darren Staples
SLØSTE: Peter Crouch kom inn i 2. omgang, men føyde seg bare inn i rekka av ineffektive Spurs-spisser. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

United-manageren fikk mye kritikk for laguttaket sitt etter den kampen. I går kalte han en Independent-journalist som dristet seg til å antyde at morgendagen ikke tilhører de unge United-talentene for «idiot» - og de færreste trodde vel at Ferguson ville ta hensyn til kritikken som kom.

I kveld ga han flere av spillere som tapte sist fornyet tillit, deriblant Darron Gibson. Som altså viste at han har en nese for mål flere av midtbanekollegene hans kan se langt etter.

- Vi gikk ikke på banen for å bevise noe. Noen ganger har du en dårlig dag, mens dette var en god dag, konsterer tomålsscoreren ifølge nyhetsbyrået PA.

Ineffektive Spurs

Harry Redknapp sparte også noen spillere, men stilte med sterke kort som Jermain Defoe og Aaron Lennon fra start.

Førstnevnte fikk en gyllen mulighet til å utlikne til 1-1 i første omgang, da en frisk Gareth Bale kom på et av mange raid ned venstrekanten. Innlegget på bakre stolpe var perfekt, men en heldig og god Richie De Laet blokkerte skuddet fra Tottenham-spissen.

Tottenham øynet sjansen på Old Trafford i kveld, og virket slett ikke å ha overdreven respekt på en bane der de ytterst sjelden får med seg noe som helst.

De kunne greid det i kveld, og var på ingen måte underlegne i banespill, men manglet effektivitet foran mål.

United skapte ikke så mye, men hadde en skuddkåt Darron Gibson.

Det var mer enn nok i kveld. 

Aston Villa er for øvrig også klar for semifinale etter 4-2 i sin kvartfinale mot Portsmouth.

1-0: Gibson ga United ledelsen med en hard markkryper i det 16. minutt. Foto: REUTERS/Darren Staples
1-0: Gibson ga United ledelsen med en hard markkryper i det 16. minutt. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media