Skrek ut i fortvilelse da marerittet fortsatte

Murray sviktet i nok en finale mot overlegen Djokovic.

FORBANNET: Andy Murray ble feid av banen av Novak Djokovic i finalen av Australia Open. Foto:            REUTERS/Mick Tsikas
FORBANNET: Andy Murray ble feid av banen av Novak Djokovic i finalen av Australia Open. Foto: REUTERS/Mick TsikasVis mer

Novak Djokovic - Andy Murray 6-4, 6-2, 6-3

(Dagbladet): Ikke siden Fred Perry i 1936 har en brite vunnet en av de fire Grand Slam-turneringene i tennissporten.

Heller ikke i dag tok seierstørken slutt, for skotske Andy Murray var fullstendig sjanseløs mot verdenstreer Novak Djokovic i dagens finale i Australia Open.

Serberen vant i tre strake sett og tok dermed karrierens andre Grand Slam-tittel - mens Murray ble medlem av en eksklusiv, men mindre hyggelig klubb over spillere som har vært i tre Grand Slam-finaler uten å vinne.

Og ikke bare det: Murray har ikke vunnet et eneste sett i de tre finalene han har spilt.

SUVEREN: Novak Djokovic vant sin andre Grand Slam-tittel, med settsifrene 6-4, 6-2, 6-3. Foto: EPA/DAN PELED
SUVEREN: Novak Djokovic vant sin andre Grand Slam-tittel, med settsifrene 6-4, 6-2, 6-3. Foto: EPA/DAN PELED Vis mer

Spillerne fulgte hverandre tett i det første settet før Djokovic greide å bryte Murrays serve i det tiende gamet, og tok føringen i matchen med 6-4.

I det neste gjorde han kort prosess:

Djokovic gikk rett opp i 5-0, cruiset inn til 6-2 og festet et solid grep om seieren. Murray virket på sin side mer og mer amper, og skrek blant annet til trenerne sine at de skulle «holde kjeft».

Heller ikke i det tredje settet greide skotten å slå tilbake. Djokovic brøt på ny til 3-1 med en fenomenal backhand, og da veltet følelsene fram i den ellers så sindige serberen.

Resten av settet ble en ren transportetappe til 6-3 - og en ytterst fortjent finaleseier var et faktum. Djokovic kastet både trøye og sko til fansen i gledesrusen.

KASTET DET MESTE: Djokovic beholdt shortsen, men kastet trøye og sko til fansen. Foto: EPA/DENNIS M. SABANGAN
KASTET DET MESTE: Djokovic beholdt shortsen, men kastet trøye og sko til fansen. Foto: EPA/DENNIS M. SABANGAN Vis mer

Etterpå trøstet han sin gode venn Murray i seierstalen ute på banen.

- Jeg vil gratulere Andy med to flotte uker. Han har spilt finale her de siste to årene. Vi har kjent hverandre så lenge, og det var veldig vanskelig å spille mot deg i dag. Forhåpentligvis får du en ny sjanse til å vinne en Grand Slam. Med ditt talent er jeg sikker på at du greier det, sa Djokovic.

Murray var på sin side skuffet, men fattet.

- Først vil jeg gratulere Novak. Han fortjente seieren. Du spilte strålende, og jeg ser fram mot å spille mot deg igjen i framtida. Forhåpentligvis får jeg flere sjanser. Jeg gleder meg allerede til å komme tilbake neste år, sa skotten.

TAPTE SIN TREDJE GRAND SLAM-FINALE: Murray er den sjette tennisspilleren som har vært i tre Grand Slam-finaler og tapt alle. Foto:   AFP PHOTO/Nicolas ASFOURI
TAPTE SIN TREDJE GRAND SLAM-FINALE: Murray er den sjette tennisspilleren som har vært i tre Grand Slam-finaler og tapt alle. Foto: AFP PHOTO/Nicolas ASFOURI Vis mer