<strong>GA ALT:</strong> Ragnhild Mowinckel kjørte det remmer og tøy kunne holde, men det var akkurat ikke nok for en ny pallplass i Åre. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP /NTB scanpix
GA ALT: Ragnhild Mowinckel kjørte det remmer og tøy kunne holde, men det var akkurat ikke nok for en ny pallplass i Åre. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP /NTB scanpix Vis mer

Fjerdeplass i storslalåm for Ragnhild Mowinckel

Skrek ut i frustrasjon etter ny fjerdeplass

Slovakiske Petra Vlhová tok gullet, mens Ragnhild Mowinckel igjen var nærme seierspallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE/OSLO (Dagbladet): Det ble nok et nestenresultat for Ragnhild Mowinckel som har vært med og markert seg på samtlige renn i dette verdensmesterskapet i Åre.

Slovakiske Petra Vlhová trakk det lengste strået og kunne juble for VM-gull etter å ha knust Viktoria Rebensburg i det nederste henget og hentet et halvt sekund på den tyske kvinnen.

- Gjorde alt jeg kunne

Mowinckel måtte ta til takke med fjerdeplass på favorittøvelsen storslalåm. Bare 12 hundredeler skilte opp til Mikaela Shiffrin på pallen. Etter en tredjeplass fra første omgang kjørte hun ned til foreløpig andreplass.

Da skrek Mowinckel ut i frustrasjon, trolig fordi hun så medaljen svinne.

- Jeg er midt mellom skuffet og fornøyd. Litt skuffet, men i dag er jeg ikke god nok rett og slett. Jeg prøvde, men det ble litt for mange feil. Når du gjør feil vil du ta det igjen, og da baller det bare på seg. Men det var det forsøket jeg ga det i dag, så sånn sett er jeg fornøyd med at jeg turte å prøve, sier Mowinckel etter dagens fjerdeplass.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da du kjørte i mål? Det hørtes ut som du brølte?

- Jeg vet ikke om jeg brølte så mye, men når du ligger på tredjeplass (etter 1. omgang) og er nummer to i mål, er det fullt mulig å bli fire. Du har gjort alt ditt, og får ikke gjort noe mer med det. Da må du bare gå gjennom det løpet seinere, sier Mowinckel.

Ekstrem jevnhet

Uansett om det endte med den sure fjerdeplassen i dag, har Mowinckel vist i dette mesterskapet at hun er jevnheten selv.

Hun tok bronse i superkombinasjonen, fjerdeplass i dag, femteplass i utfor og sjetteplass i super-G. Det er voldsomt imponerende:

- Det er greit med fjerdeplass i dag. Jeg er fornøyd med å være oppe der hele tida. Det er ikke altfor ille å stille opp på fire av fire premieutdelinger heller, sier Mowinckel og smiler lurt.

Også NRKs ekspert Kjetil André Aamodt mener Mowinckel kan være godt fornøyd med egen innsats

- De fire var i en klasse for seg. Det er litt uflaks for Ragnhild som havner utenfor. Jeg synes hun satser bra, gjennomfører to gode omganger, så det var ikke så mye mer hun kunne gjøre, hun kunne bare hatt litt mer flaks på sin side, oppsummerer Aamodt hos NRK.

- Dritforbanna

I sterke vindkast i Åre ble det en tøff storslalåmkonkurranse for kvinnene. Thea Louise Stjernesund og Kristin Lysdahl fikk det ikke til i den andre omgangen og endte på 18. og 20. plass. Kristine Gjelsten Haugen kjørte ut i den andre omgangen.

Stjernesund falt sammen i målområdet, og lå med hodet gjemt mellom hendene i 10 sekunder før hun reiste seg opp og vinket til publikum:

- Det var ikke noen fine ord jeg tenkte. Jeg ble dritforbanna. Jeg ble bare supersint, egentlig. Jeg håper ikke dette skjer neste gang. Det nekter jeg, sier hun og flirer.

Men bak smilet var det også en frustrasjon og usikkerhet. Stjernesund likte dårlig å se det røde lyset, for hun følte selv at det gikk fort:

- Jeg følte at det gikk fort, men så gjorde det ikke det. Det er ubehagelig, for da føler jeg ikke at jeg har forståelse på når det går fort. Det var ikke den følelsen jeg hadde lyst til å ha da jeg kom i mål, forklarer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer